Menu
Graeme McDowell vant på europatouren i golf for første gang på fem og et halvt år og fikk med seg dette trofeet og 5,35 millioner kroner fra helgen i Saudi-Arabia. Foto: Amr Nabil, AP / NTB scanpix

McDowell brøt seierstørken i Saudi-Arabia

Graeme McDowell tok sin 11. tittel på europatouren i golf, men den første på fem og et halvt år, da han vant Saudi International søndag.

Av NTB | 02.02.2020 22:46:10

Sport: Det var den nordirske 40-åringens 16. internasjonale triumf, og den veier tungt nok til at han avanserer ikke bare inn i topp 100 på verdensrankingen, men inn blant de 50 beste.

– Jeg var ikke klar over at det var så lenge siden jeg sist vant på europatouren. Uansett er det en lettelse å vinne igjen, sa han etter å ha sikret seg en seierssjekk på 5,35 millioner kroner.

– Det er 10 år siden jeg vant US Open og like lenge siden jeg spilte min aller beste golf. Nå føler jeg at jeg er på vei i riktig retning.

McDowell ledet før siste runde i Kong Abdullah by i Saudi-Arabia, men tre bogeyer på de 13 første hullene gjorde at håpet om å forsvare ledelsen hang i en tynn tråd. Så festet han grepet med to birdier på rad, og til sist vant han to slag foran fjorårsvinner Dustin Johnson.

Amerikaneren ble nummer to etter å ha greid eagle to ganger siste dag.

(©NTB)

Flere nyheter: