reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Senatets flertallsleder Mitch McConnell vil ikke godta en krisepakke der utbetalingen til hver enkelt amerikaner er på 2.000 dollar. Foto: Susan Walsh / AP / NTB

McConnell avviser å øke krisesjekken til hver amerikaner

Republikaner-toppen Mitch McConnell sier det er uaktuelt for Senatet å øke den etterlengtede koronakrisepakken slik president Donald Trump vil.

Av NTB | 30.12.2020 23:38:25

Økonomi og næringsliv: McConnell er republikanernes flertallsleder i Senatet. Han stenger døra for Trumps ønske om å øke krisesjekken som hver enkelt amerikaner skal få, til 2.000 dollar. Trump stilte dette som krav for å godkjenne krisepakka, og demokratene har sagt seg villig til å gå med på dette.

– Senatet kommer ikke til å la seg mobbe til å sende mer lånte penger til demokratenes rike venner som ikke trenger hjelp, sier McConnell.

– Vi godkjente en krisepakke på nesten 1.000 milliarder for et par dager siden. Hvis husholdninger som sliter, trenger mer, vil vi vurdere mindre, målrettede tiltak, ikke en annen brannslange med lånte penger, sier McConnell.

De to kamrene i Kongressen godkjente før jul en gigantisk krisepakke på 900 milliarder kroner. Trump sa nei til denne med mindre utbetalingen til hver enkelt amerikaner ble økt fra 600 til 2.000 dollar.

(©NTB)

Flere nyheter: