Menu
Kylian Mbappé var langt nede etter EM-sluttspillet i fjor sommer. Foto: Thibault Camus / AP / NTB

Mbappe sier rasisme gjorde at han vurderte å gi seg på landslaget

Kylian Mbappé kommer med et stikk til fotballpresident Noel Le Graet og sier det var rasisme, ikke straffebom, som fikk ham til å tenke på en landslags-exit.

Av NTB | 19.06.2022 15:46:08

Sport: Presidenten i Det franske fotballforbundet sa i et intervju med avisen Le Journal du Dimanche søndag at kritikken etter EM i fjor fikk Mbappé til å vurdere å gi seg på landslaget. Le Graet viser til Mbappés straffebom i åttedelsfinalen mot Sveits.

Paris Saint-Germain-stjernen svarer på Twitter med en antydning om at fotballforbundet i hjemlandet ikke tar rasisme på alvor.

– Jeg forklarte ham at det mer enn noe annet handlet om rasisme og ikke om straffesparket. Men han vurderte at det ikke hadde vært noe rasisme…, skriver Mbappe på Twitter i et svar til en melding med lenke til saken der Le Graet uttaler seg.

Mbappé gikk målløs av banen i samtlige fire kamper da Frankrike overraskende ble slått ut av EM-sluttspillet. Den 23 år gamle PSG-stjernen misset på det avgjørende straffesparket i straffesparkkonkurransen mot sveitserne. Det sto 3-3 i kampen etter ekstraomganger.

I etterkant ble Mbappé gjenstand for mye kritikk

– Jeg møtte ham etter EM. Han følte at forbundet ikke hadde forsvart ham etter straffesparket og kritikken han møtte, sier fotballpresident Le Graet til Le Journal du Dimanche.

– Vi møttes i fem minutter på kontoret mitt. Han var sint, han ville ikke spille for det franske laget lenger – noe han tydeligvis ikke mente, fortsetter han.

Mbappé har spilt ni landskamper for hjemlandet siden fjorårets skuffende EM-exit og har hjulpet Frankrike til å kvalifisere seg til årets VM-sluttspill i Qatar.

PSG-spissen står med 27 mål på 57 seniorlandskamper. Det plasserer ham på 11. plass på toppscorerlisten gjennom tidene. Den toppes av Thierry Henry med 51 fulltreffere.

(©NTB)

Flere nyheter: