Menu
Neal Maupay scoret to tidlige mål og sikret seieren for Brighton mot Newcastle. Foto: Lee Smith / AP / NTB scanpix

Maupay tok Newcastle på senga og sikret Brighton-seier

Neal Maupays to mål i løpet av kampens seks første minutter ga Brighton tidlig kontroll i Premier League-oppgjør mot Newcastle. Oppgjøret endte 3-0.

Av NTB | 20.09.2020 17:08:00

Sport: Brighton imponerte i serieåpningen mot Chelsea, men måtte ta til takke med et surt 1-3-tap. Mot Newcastle møtte Graham Potters lag opp revansjesugent og heltent.

Allerede etter to minutter vant en knallgod Tariq Lamptey straffespark for Brighton da han ble felt av Allan Saint-Maximin. Neal Maupay var sikker fra straffemerket.

Samme Maupay var på farten igjen like etterpå og la på til 2-0. Assistentdommeren hadde hevet flagget, men etter en sjekk med videodommerne ble målet godkjent.

Newcastle skapte lite, og da Callum Wilson så ut til å komme alene med keeper, var en kjapp Lamptey tilbake og avverget med en god takling.

Den tidligere Chelsea-backen fikk hard medfart og ble liggende på gresset ved flere anledninger. Han ble byttet ut like før timen var spilt.

Hard medfart fikk også Jamal Lewis da han fikk et spark i ansiktet fra Yves Bissouma like før slutt. Det hele var utilsiktet av Bissouma som prøvde å flikke bort ballen med hælen, men etter VAR-sjekk valgte dommeren å dra opp det røde kortet.

Før det hadde Aaron Connoly lagt på til 3-0 for Brighton, som møter Manchester United neste lørdag etter en ligacupkamp mot Preston i midtuka. Newcastle møter Morecambe i cupen før et bortemøte med Tottenham venter på søndag.

(©NTB)

Flere nyheter: