Menu
Mattilsynet avslørte færre dyrehold med alvorlig vanskjøtsel i fjor. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Mattilsynet fant færre dyrevanskjøtsler i 2019

Mattilsynet avdekket i fjor halvparten så mange dyrehold med alvorlig vanskjøtsel som i 2018. Likevel politianmelder de like mange.

Av NTB | 26.02.2020 09:46:42

Natur og miljø: I alt fant Mattilsynet alvorlig vanskjøtsel i 34 av de 6.663 dyreholdene de gjennomførte tilsyn hos i 2019. Tallet på alvorlige vanskjøtsler er med det nesten halvert fra 2018, da det ble funnet 63 tilfeller i 7.857 dyrehold som det ble gjennomført tilsyn hos det året.

Mattilsynet understreker selv at de først og fremst oppsøker dyrehold der det er mistanke om dårlig velferd.

– Mattilsynet bruker mer tid og ressurser på dyreholdene med dårlig velferd, og det er én årsak til at antallet dyrehold vi var på tilsyn i har gått noe ned. Andre årsaker er færre dyrehold og mindre ressurser i Mattilsynet, sier veterinær Torunn Knævelsrud, som leder seksjon dyrevelferd i Mattilsynet, i en pressemelding.

Mattilsynet valgte å tvangsavvikle 44 dyrehold i fjor, noe som også nesten er en halvering.

Samtidig politianmeldte Mattilsynet 45 dyreeiere til politiet i fjor – det samme antallet som i 2018. 24 av disse var dyrehold med kjæledyr.

– Vi tror årsaken til at antallet anmeldelser har økt de siste par årene, er det gode samarbeidet som er utviklet mellom Mattilsynet og politiet for å bekjempe alvorlig kriminalitet mot dyr. Denne typen kriminalitet har høyere prioritet i politiet enn før, og det er satt av egne ressurser hos både politiet og Mattilsynet, sier Torunn Knævelsrud.

(©NTB)

Flere nyheter: