Menu
Michael Matthews (fremst) vant den 14. etappen av årets Tour de France. Foto: Daniel Cole/ AP/ NTB.

Matthews med maktdemonstrasjon i knallhard Tour-avslutning – vant etter genial manøver

Michael Matthews viste kjempekrefter opp beryktede Côte de la Croix Neuve og triumferte på den 14. etappen i årets Tour de France.

Av NTB | 16.07.2022 17:20:49

Sport: Matthews var sterkest i den knallharde avslutningen på lørdagens 192,5 kilometer lange og kuperte etappe fra Saint-Étienne til Mende.

Triumfen var australierens første i årets Tour de France og hans fjerde i karrieren. I den bratte avslutningen akselererte Matthrews på imponerende vis, og han holdt også unna på de siste halvannen kilometrene.

Sammenlagtkanonene var aldri i nærheten av å være med i seierskampen på etappen.

Like før målgang ventet tre brutale kilometer med en gjennomsnittsstigning på 10,2 prosent. Inn i etappens siste kraftanstrengelse satt Matthews sammen med to andre ryttere. Han ble mot toppen hentet av Alberto Bettiol, men smalt så til og seilet i mål i ensom majestet.

Etter fire heseblesende mil gikk det til slutt løs et brudd på 23 ryttere. Rigoberto Urán, Thibaut Pinot og Jakob Fuglsang var blant storfiskene som kom seg av gårde fra hovedfeltet. Avstanden ned til sammenlagtstjernene var på det meste over 14 minutter.

Ingen nordmenn maktet å hevde seg i toppen på lørdagens etappe, men Andreas Leknessund imponerte igjen da han passet på Romain Bardet (DSM) gjennom store deler av dagen.

Forrige gang det prestisjetungerittet hadde målgang i Mende, var tilbake i 2018. Da tok spanske Omar Fraile sin første og foreløpig eneste etappeseier i Tour de France.

(©NTB)