reklame for Sheiken Bowling
Menu
Folk står i kø for å få utdelt gratis mat i Genève i Sveits. Koronakrisen har ført til en svært vanskelig situasjon for byens vanligvis usynlige fattige. Foto: AP / NTB scanpix

Matkø i Genève

I en av verdens dyreste byer, sveitsiske Genève, står folk i kø for å få utdelt gratis mat. Koronakrisen har satt søkelys på byens vanligvis usynlige fattige.

Av NTB | 09.05.2020 21:02:58

Fritid: I byen, som mest forbindes med luksus, dyre klokker, banker og fancy butikker, ble det lørdag morgen arrangert utdeling av mat til trengende mennesker.

Allerede klokka 5 om morgenen stilte de første seg i kø utenfor ishockeyhallen der matutdelingen skulle foregå. Fire timer senere, med folk på to meters avstand fra hverandre, strakte køen seg 1,5 kilometer.

Hjelpeorganisasjonen Caravane de Solidarité, som sto for utdelingen, sier minst 2.000 mennesker hadde kommet. Det var sjette gang organisasjonen delte ut gratis mat siden koronapandemien startet, og hver gang har det kommet flere og flere folk, sier en talskvinne.

Ifølge sveitsiske myndigheter lever om lag 8 prosent. eller 660.000 av innbyggerne i Sveits i fattigdom.

– Vi trenger mat, sier 64 år gamle Silvia Mango fra Filippinene.

– Alt er blitt så mye vanskeligere etter at koronakrisen begynte, sier hun.

Sveits var raskt ute med å stenge ned landet da utbruddet startet. Butikker, restauranter og andre små og store bedrifter stengte. Det fikk konsekvenser for mange.

– Vi vet at denne befolkningen eksisterer. Men det er forbausende å se så fort de blir sårbare av denne krisen, sier Isabelle Widmer, som leder Genèves kriseberedskap.

Sveits med sine 8,5 millioner innbyggere har så langt registrert drøyt 30.000 smittetilfeller og 1.830 dødsfall.

(©NTB)

Flere nyheter: