reklame for Utvik Autoservice
Menu
Politiet i California har i over halvannet døgn jaktet på Mason James Lira etter at han skjøt en politimann i hodet i Paso Robles natt til onsdag. Foto: Santa Cruz County Sheriff's Department / San Luis Obispo Sheriff's Department / AP / NTB scanpix

Massiv politijakt i California, flere skutt

Flere hundre politimannskaper jakter ennå på en mann som skjøt mot politiet i Paso Robles natt til onsdag. Minst én person er funnet skutt og drept.

Av NTB | 12.06.2020 00:34:10

Krig og konflikter: Politiet sier de har ligget tett etter 26-åringen Mason James Lira siden han skjøt mot politistasjonen i sentrum av byen Paso Robles før soloppgang onsdag. Under letingen etter Lira fant politiet en død 58 år gammel mann skutt på kloss hold i hodet.

– Det er en bred, fullskala innsats, uttalte talsmann Tony Cipolla ved sheriffens kontor i San Luis Obispo County og sa at den mistenkte ikke kunne være på rømmen for alltid.

Hendelsene begynte onsdag rundt klokka 4, da politiet hørte skyting utenfor og to betjenter ble skutt mot da de gikk ut. En politibetjent, Nicholas Dreyfus (28) ble skutt i ansiktet, og en av kollegene trakk ham i sikkerhet bak en politibil før han skjøt tilbake mot Lira. Bilder fra overvåkingskameraene i området viser ikke om Lira ble truffet i skytingen, som pågikk i flere minutter.

– Den skadde ble brakt til sykehus, og tilstanden er meldt å være alvorlig, men stabil, sier Cipolla.

Jakten tok seg opp torsdag, i og rundt Paso Robles, en turistdestinasjon i vinregionen på kysten av California. Deler av motorveiene er stengt av, og flere boliger er gjennomsøkt.

(©NTB)

Flere nyheter: