reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Forfatter og nobelprisvinner Svetlana Aleksijevitsj (i midten) ble i august avhørt om opposisjonens overgangsråd. Hun støtter opposisjonsleder Svetlana Tikhanovskaja, som har gått i eksil i Litauen. Foto: Sergei Grits / AP / NTB scanpix

Maskerte menn skal være ved nobelprisvinners hjem i Minsk

Maskerte menn har tatt oppstilling ved boligen til den hviterussiske regimekritikeren og nobelprisvinneren i litteratur, Svetlana Aleksijevitsj.

Av NTB | 09.09.2020 12:23:02

Kriminalitet og rettsvesen: Den svenske oversetteren Kajsa Öberg Lindsten snakket med Aleksijevitsj på telefon da mennene ankom utenfor boligen i den hviterussiske hovedstaden, melder Sveriges Television.

– Med svært lav stemme sa hun: «Nå er de her, menn i svarte klær og masker. Og på gaten står det biler uten registreringsskilter. Nå kan jeg ikke snakker mer», forteller Lindsten til kanalen.

Aleksijevitsj støtter opposisjonsleder Svetlana Tikhanovskaja og regnes som ett av medlemmene av det såkalte koordineringsrådet opposisjonen har satt ned for å forhandle med myndighetene etter det omstridte valget i landet. Flere av medlemmene er pågrepet eller bortført de siste dagene, og flere frykter det samme kan skje med Aleksijevitsj.

Riksadvokaten har innledet etterforskning mot rådet etter å ha kalt det en trussel mot rikets sikkerhet.

Den kjente forfatterens svenske forlegger Ola Wallin sier det ikke virker som om hun er pågrepet.

– Menn i svarte masker forsøkte å ta seg inn i leiligheten. Hun har bedt folk komme til huset der hun bor, men oppfordrer alle til å komme i store grupper, ettersom det står busser og venter på gårdsplassen.

(©NTB)

Flere nyheter: