Menu
President Donald Trumps niese mary Trump har skrevet bok om sin onkel og familien. Foto: AP / NTB scanpix

Mary Trumps bok kommer 14. juli

Donald Trumps niese Mary Trump slipper bok om USAs sittende president 14. juli. Hun omtaler Trump som verdens farligste mann.

Av NTB | 07.07.2020 08:32:50

Politikk: Den 240 sider lange boken heter «Too Much and Never Enough: How My Family Created the World’s Most Dangerous Man». Den er ventet å inneholde en rekke lite smigrende omtaler av den amerikanske presidenten.

Mary Trump, som er klinisk psykolog, er datter av Donalds bror Fred Trump Jr., som døde i 1981. Hun omtaler sin egen familie som «giftig».

– Hun beskriver et mareritt av traumer, destruktive forhold og en tragisk kombinasjon av omsorgssvikt og misbruk, skriver forlaget Simon & Schuster om boken.

Forlaget har flyttet utgivelsesdatoen fram med to uker etter at en domstol avviste et søksmål fra Trump-familien, som forsøkte å få til et midlertidig forbud mot å utgi boken.

Robert Trump, Donalds bror og Marys onkel, mener boken er i strid med en taushetspliktavtale signert av Mary Trump i 2001. Hun får ikke selv distribuere boka, men retten mener forlaget ikke er del av avtalen. Dermed får de trykke og distribuere den.

Boken kommer i kjølvannet av tidligere nasjonal sikkerhetsrådgiver John Boltons bok, som beskriver Trump som korrupt og inkompetent.

(©NTB)

Flere nyheter: