Menu
Martin Kolberg (Ap) gir seg i politikken, her fra Stortinget i 2021. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Martin Kolberg gir seg i politikken

Ap-veteran Martin Kolberg stiller ikke til gjenvalg som fylkesleder i Buskerud og gir seg i politikken etter å ha vært politisk aktiv i 48 år.

Av NTB | 14.02.2022 08:11:54

Politikk: 72-åringen orienterte partiet søndag. Årsmøtet i Buskerud Arbeiderparti holdes i slutten av mars.

– Slike beslutninger om å gi seg i politikken vokser over tid, også har jeg ventet til spørsmålet om å oppløse Viken var avgjort, sier Kolberg til NTB.

Det var NRK som først omtalte saken.

Avgjørelsen kommer en drøy uke etter at representantskapet i Viken Arbeiderparti vedtok å søke Stortinget om oppløsning av storfylket. Kolberg har markert seg tydelig for å få tilbake de gamle fylkene Buskerud, Akershus og Østfold.

– Det har vært 24/7 i 48 år, men det har vært et privilegium for meg og jeg slutter nå kun med gode følelser.

I tillegg til å sitte i representantskapet i Norges Bank, vil han bruke tiden fremover på å lese litteratur, være sammen med familien, og ta vare på kroppen sin.

Selv om Kolberg sier han fortsatt vil ha meninger om politikk, ønsker han ikke å bli noen sjuende far i huset for partiet.

– Det er jeg veldig bestemt på. Det politiske engasjementet forsvinner ikke, men jeg går ut av ansvarslinjen og skal ikke sitte som sjuende far i huset, verken lokalt eller på det nasjonale plan.

Allerede i mai 2020 ga Kolberg beskjed om at han ikke tok gjenvalg til Stortinget. Bak seg legger han 48 år med politisk arbeid.

– Jeg blir 73 år neste uke, og da må man det, sier han.

(©NTB)

Flere nyheter: