Menu
Marte Olsbu Røiseland på vei mot OL-gullet på søndagens skiskytterjaktstart. Foto: Heiko Junge / NTB

Marte Olsbu Røiseland tok klart OL-gull på jaktstarten i skiskyting

Marte Olsbu Røiseland forsvarte ledelsen etter sprintseieren og gikk inn til ny OL-triumf på jaktstarten. Hun ligger an til å bli lekenes skiskytterdronning.

Av NTB | 13.02.2022 10:41:27

Sport: Sørlendingen hadde full kontroll på feltet og plaffet ned 19 av 20 blinker. Med seieren tok hun Norges første olympiske jaktstartgull på kvinnesiden. Inntil søndag hadde Tora Berger vært nærmest med sølvet i 2014.

Røiseland skjøt perfekt på begge liggendeskytingene. Samtidig viste flere rivaler svakhetstegn på standplass, og da gjorde det ingenting at Froland-jenta åpnet med kantbom på stående. Hun fylte deretter på den siste serien.

Trøbbel for både Elvira Öberg og Dorothea Wierer på tredje skyting åpnet også for mulige medaljer for Ingrid Landmark Tandrevold og Tiril Eckhoff.

Snøen lavet ned i timene før og under rennet i Zhangjiakou. Det ga tøffe og trå forhold i løypene. Røiseland startet rennet 31 sekunder foran Öberg.

Røiseland har tatt medaljer i alle renn hun hittil har gått i Beijing-lekene. Hun åpnet med å ta gull for Norge i blandet stafett og fulgte opp med bronse på normaldistansen før triumfene på sprint og jaktstart.

(©NTB)