reklame for smiaa
Menu
Marte Olsbu Røiseland klarte ikke å forsvare ledelsen sin på jaktstarten i VM. Hun måtte ta til takke med bronsen bak Dorothea Wierer og tyske Denise Herrmann. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Marte Olsbu Røiseland tapte gullduell mot Wierer på jaktstarten i VM i skiskyting

VM-gullet på jaktstarten røk for Marte Olsbu Røiseland på siste skyting. 29-åringen tapte også sølvduellen mot Denise Herrmann i løypa da Dorothea Wierer vant.

Av NTB | 16.02.2020 13:46:17

Sport: Olsbu Røiseland gikk ut i teten, men måtte ut i én strafferunde etter første liggende skyting. Amerikanske Susan Dunklee var feilfri på standplass og gikk ut med 10,7 sekunders ledelse.

Dunklee, Olsbu Røiseland og hjemmehåpet Dorothea Wierer kom likt inn på neste skyting. Wierer var som vanlig rask og feilfri i sin standplassopphold, og hun gikk ut 5 sekunder foran Olsbu Røiseland som også var feilfri.

Begge to banket ned sine fem blinker på første stående skyting. Selv om Denise Herrmann kom jagende bak, ble den ren duell på siste stående skyting. Den avgjorde Wierer til sin fordel. Hun bommet bare en gang mot Olsbu Røiselands to bommer.

Bakfra kom Herrmann og gikk likt ut med Røiseland på den siste runden. Den tyske løpere rykket ifra i den siste slake motbakken inn mot mål. Hun endte 4,3 sekunder bak Herrmann og hadde 13,8 sekunder opp til Wierers gull.

– Medalje i VM kan man ikke være lei seg for, så jeg er veldig fornøyd, sa Olsbu Røiseland til NTB.

– Jeg klarte meg bra på første stående. Jeg forsøkte samme taktikk på den siste, men det ble veldig tøft mentalt å stå imot. Jeg ga alt på sisterunden for å ta sølvet, men Denise Herrmann ble for sterk, sa hun til NRK.

– Det var et veldig bra løp isolert sett. Jeg gjorde det beste ut av situasjonen. Ikke spesielt kult å stå igjen på startstreken når alle andre er langt ute i løypa, men det kunne jeg ikke gjøre noe med, sa Tandrevold til NTB.

Eckhoff med tre runder etter første stående skyting ble nummer 20.

– Jeg er ganske fornøyd. Jeg tok jo inn et halvt minutt på teten. Det er jo ikke en selvfølge, så jeg får ta med meg det. Jeg synes det er kjempeimponerende det Marte gjorde, men enda mer imponerende det Dorothea gjorde, sa Eckhoff.

Selv om gullet glapp for sørlendingen, var hun tydelig fornøyd med bronsemedaljen.

Ingrid Tandrevold og Tiril Eckhoff startet som nummer 57 og 59 av de 60 startende på jaktstarten. Begge avanserte etter feilfri liggende skyting. Tandrevold med bare en strafferunde avanserte til 14.-plass.

(©NTB)

Flere nyheter: