reklame for Sheiken Bowling
Menu
Marte Olsbu Røiseland under 15-kilometeren i skiskyting i OL. Foto: Torstein Bøe / NTB

Marte Olsbu Røiseland ligger an til skiskytterbronse – gull til Herrmann

Marte Olsbu Røiseland skjøt seg ut av gullkampen på 15-kilometeren i OL, men ligger an til bronse. Tyske Denise Herrmann vant.

Av NTB | 07.02.2022 11:20:59

Herrmann er tidligere langrennsløper. Hun byttet til skiskyting i 2016 og sikret seg et VM-gull i 2019. Mandag traff den tyske 33-åringen på 19 av 20 skudd i fjellene snaut 15 mil unna Beijing.

Røiseland endte på to tilleggsminutter. Hun misset på første og siste skyting, men gikk fort i sporet. Hun var med på det norske gullaget i blandet stafett tidligere i OL.

Røiseland var alene blant løperne i tetsjiktet om å bomme to ganger. Hun var 15,3 sekunder bak Herrmann og ville altså vunnet klart med bare en bom.

Tiril Eckhoff traff på sine åtte første skudd, men avsluttet første stående med to bom. Det sendte henne ut av gullkampen. Hun pådro seg ytterligere tre tilleggsminutter senere i konkurransen.

Tittelforsvarer Hanna Öberg (Sverige) hadde en svak dag og bommet mye. Hun havnet langt bak de beste.

Tora Berger er eneste norske skiskytterkvinne med individuelt OL-gull. Hun vant i Vancouver i 2010.

Fredag skal løperne ut i sprinten over 7,5 kilometer. Jaktstarten (10 km) går søndag. Så venter stafett og fellesstart siste uka i OL.

Løperne kom til start i bedre forhold enn tidligere i OL. Temperaturen hadde steget vesentlig sammenlignet med i helgen. Det blåste også vesentlig mindre enn for et par dager siden.

(©NTB)

Flere nyheter: