Menu
Den seksdobbelte verdensmesteren Marc Márquez er klar til å kjøre om MotoGP-poeng igjen i helgen, en uke etter at han brakk armen. Så sent som tirsdag lå han på operasjonsbordet. Foto: David Clares, AP / NTB scanpix

Márquez klar for MotoGP-løp tross armbrudd og operasjon

MotoGP-verdensmester Marc Márquez er mot alle odds erklært startklar i helgens VM-runde, en uke etter at han brakk armen og to døgn etter at han ble operert.

Av NTB | 23.07.2020 18:02:49

Sport: Uhellet var ute i den utsatte sesongåpningen sist helg, og han pådro seg armbrudd da han veltet mot slutten av løpet i Jérez. Tirsdag ble han operert på et sykehus i Barcelona, der en titanplate ble operert inn for å stabilisere bruddstedet.

Allerede torsdag fikk Márquez legenes klarsignal til å kjøre. Det er nytt løp i Jerez søndag.

– Opprinnelig var planen å droppe helgens løp og prøve å få ham klar til løpet i Brno i august, men etter å ha snakket med Marc og legene er vi enige om å gjøre et forsøk, sier teamsjef Alberto Puig i Honda-laget.

– Han stiller til trening og kvalifisering lørdag, og avhengig av hvordan det går vil han kjøre søndag, men vi har bedt ham om å vurdere hvordan det føles før han bestemmer seg. Vi er overrasket over at han i det hele tatt føler seg klar til å prøve.

Sportens nettsted MotoGP.com mener at 27-åringens vilje til å kjøre igjen i helgen er «overmenneskelig».

På grunn av viruspandemien er det foreløpig berammet bare 13 løp denne sesongen, og Márquez vil ikke gi konkurrentene sjansen til å skaffe seg en luke tidlig i sesongen.

Også Cal Crutchlow og Álex Rins har fått klarsignal til å delta i helgens løp etter skader. Cruchlow er i likhet med Márquez operert, for et lite brudd i håndleddet.

(©NTB)

Flere nyheter: