Menu
Det var mange ukrainere på tribunen da Norge møtte Polen i VM-kvalifiseringskamp på Ullevaal. Foto: Annika Byrde / NTB

Markering for Ukraina på Ullevaal – flyktninger og hjelpere invitert til kampen

Det var en stor ukrainsk kontingent på tribunen da Norge møtte Polen til viktig VM-kvalifiseringskamp i fotball for kvinner tirsdag.

Av NTB | 12.04.2022 20:19:46

Sport: Som ved Norges tidligere hjemmelandskamper i år var det en markering mot krigen i Ukraina før kampstart, der begge lag stilte seg bak et banner med «Stop the war». På tribunene var denne gang mange ukrainske flyktninger.

Flyktninger og frivillige hjelpere var invitert til kampen. Det gjaldt også flyktninger i transittmottak. Også andre ukrainere i Oslo ble lokket med gratisbilletter, mot framvisning av ukrainsk pass eller flyktningkort. Det ble også utdelt små ukrainske flagg.

Gesten med å gi flyktninger og deres hjelpere gratisbillett til kampen var et samarbeid mellom Norges Fotballforbund og hjelpeorganisasjonen Pute.

– Polen hjelper millioner av ukrainere akkurat nå. De trenger all den ukrainske hjelp de kan få for å slå Norge, står det i en melding fra Pute rettet mot ukrainere i hovedstaden.

En time før kampstart ble det avholdt en symbolsk markering utenfor stadion for gjenoppbygging av Ukraina, med murstein fra et sykehus i nærheten av Kyiv.

(©NTB)

Flere nyheter: