Menu
Jenny Stene var blant de norske skytterne som deltok på en markering for Ukraina under verdenscupen skyting i Kairo. Her fra OL i fjor. Foto: Heiko Junge / NTB

Markering for Ukraina i verdenscupen skyting – russer på pallen

Mens russere erklæres uønsket i idrettskonkurranser i resten av verden, kom Artem Tsjernousov tirsdag på pallen i verdenscupen skyting i Egypt.

Av NTB | 01.03.2022 17:36:57

Sport: Russerne som er på plass i Kairo får delta i stevnet, men uten nasjonsbetegnelse. Russlands skytterforbund har samtidig meddelt at det fra 18. mars vil avstå fra å sende utøvere til internasjonale stevner. Det er samtidig med at EM luftvåpen i Norge innledes.

Under verdenscupstevnet i Kairo ble det mandag kveld avholdt en markering til støtte for Ukraina. De åtte norske pistol- og rifleskytterne og fire lederne var blant de mange som deltok. Budskapet var «Skyting for sport, ikke for krig», med et ønske om fred i Ukraina.

Til stede var også Det internasjonale skytterforbundets russiske president Vladimir Lisin. Han offentliggjorde i helgen at EM i august vil bli flyttet fra Russland til et annet land.

De norske nådde ikke opp i tirsdagens øvelser. Ole-Harald Aas ble nummer 19 i luftpistol for menn, Ann Helen Aune nummer 68 i luftpistol for kvinner. Det ble indisk seier for menn ved Chaudhary Saraubh, mens Tsjernousov ble nummer tre. Greske Anna Korakaki vant kvinneklassen.

Mandag kom Jenny Stene til semifinale i luftrifle, mens øvrige norske ble utslått i kvalifisering.

(©NTB)