Menu
Med t-trøyer hedret Minnesota Timberwolves (bildet) og Brooklyn Nets drepte Daunte Wright og kampen mot rasisme før tirsdagens NBA-kamp i Minneapolis. Foto: Craig Lassig, AP / NTB

Markering for Daunte Wright før NBA-kamp i Minneapolis

20-åringen Daunte Wright, som søndag ble skutt og drept av politiet i en forstad til Minneapolis, ble minnet før tirsdagens NBA-kamp i byen.

Av NTB | 14.04.2021 19:49:07

Sport: Kampen mellom Minnesota Timberwolves og Brooklyn Nets ble utsatt ett døgn på grunn av den opphetede situasjonen i byen etter hendelsen. Tirsdag stilte begge lag i t-trøyer med påskriften «Liberty and justice FOR ALL», et sitat fra den amerikanske troskapseden.

I tillegg til kravet om frihet og rettferdighet var det også stillhet til minne om Wright før kampstart.

Det var stillhet for Wright også før Mats Zuccarello og hans lagkamerater i Minnesota Wild gikk på isen for å møte Arizona Coyotes i NHL-kamp i nabobyen St. Paul onsdag.

Flere Timberwolves-spillere har hevet røsten i kampen mot rasisme det siste året. Dødsfallet til George Floyd, som utløste verdensomspennende antirasismemarkeringer, skjedde noen kilometer fra lagets hjemmearena. Rettssaken mot politimannen som knelte på Floyds nakke i ni minutter pågår nå på tredje uke om lag åtte kvartaler unna arenaen.

– At ingenting endres og det skjer igjen og igjen, det er i mine øyne det vanskeligste, sa Timberwolves-guard Josh Okogie.

Kevin Durant førte Nets til klar 127-97-seier.

– Alle gutta er klar over det som skjer i landet vårt, og vi snakker om det hele tiden, men straks vi går på banen konsentrerer vi oss om jobben vår, sa Durant.

Også Mats Zuccarellos NHL-lag Minnesota Wild og baseballklubben Minnesota Twins fikk sine hjemmekamper mandag utsatt etter at Wright ble skutt. Twins spilte igjen tirsdag, mens Wild er tilbake på isen onsdag kveld.

Søndag mistet nok en ung svart mann livet i møtet med politiet

Timberwolves har så vidt begynt å slippe inn publikum på kampene etter lettelse av koronarestriksjonene, men tirsdag var det tomme tribuner igjen.

(©NTB)