Menu
Holocaust er en betegnelse på nazistenes folkemord på jødene før og under andre verdenskrig. Målet var en total utslettelse av jøder over hele verden og deres kultur og historie. Mer enn seks millioner jøder ble drept i perioden 1938 til 1945. Foto: Markus Schreiber / AP / NTB

Markerer frigjørings- og veterandagen

Haugesund og omland Forsvarsforening sørger for markeringer på Haugalandet den 8. mai.

Av Egil M Solberg | 02.05.2022 08:34:38

Markering: Haugesund og omland Forsvarsforening har i år fornyet avtalen med Haugesund, Karmøy og Tysvær kommuner, for gjennomføring av en verdig og høytidelig markering på frigjørings- og veterandagen.

Det blir taler og bekransninger/ blomsternedleggelser ved de aktuelle minnesmerkene for de falne og veteraner etter 2.verdenskrig, i våre tre kommuner på søndag 8.mai.

Forsvarsforeningen har gjort avtale med tolv ulike talere i 2022. Vi starter dagen ved rådhuset i Kopervik og fortsetter til Arquebus krigshistorisk museum i Førre, før vi drar videre til Haugesund.

Der vil blant annet elevrådslederen ved Lillesund skole, tale i Rabinowitz-parken og varaordføreren avslutte dagen, med tale ved De falnes minne på Ludolf Eides plass.

Målet med Forsvarsforeningens arbeid er å bidra til at Norges frihet, uavhengighet, fred og sikkerhet ivaretas gjennom et godt militært forsvar, troverdige allianser, en god samfunnssikkerhet og sivil beredskap.

Norges Forsvarsforening er en fri og uavhengig forening uten bindinger til myndigheter eller noe politisk parti.

Flere nyheter: