Menu
Marius Lindvik fløy langt i Planica. Foto: Darko Bandic / AP / NTB

Marius Lindvik vant i sesongfinalen – Kobayashi sikret sammenlagttrofeet

Marius Lindvik avsluttet sin supersesong med lange svev og seier i skiflygingsbakken i Planica. Det var hans sjuende triumf for sesongen.

Av NTB | 27.03.2022 11:49:36

Sport: 23-åringen fra Romerike ble verdensmester i Vikersund for to uker siden, og søndag viste han igjen at han kan fly langt selv om det var nesten vindstille i den slovenske bakken. Lindvik ledet etter et svev på 241,5 meter i første omgang.

I finaleomgangen holdt han nervene i sjakk da han satt igjen som sistemann på bommen. Han trengte å hoppe 238 meter for å vinne, men slo til med hele 245,5.

Lindvik har hatt en fantastisk sesong med OL-gull i storbakken i Kina som det aller største høydepunktet. I alt er det blitt sju seirer og tolv pallplasser for nordmannen.

Ryoyu Kobayashi har vært Lindviks hovedutfordrer gjennom sesongen, og japaneren sikret sammenlagttittelen i verdenscupen med 8.-plass søndag. Det var Kobayashis andre totalseier i karrieren.

Bare de 30 beste i totalcupen fikk hoppe søndagens sesongavslutning. Ettersom Robert Johansson og Daniel-André Tande ikke stilte i Slovenia, deltok Norge bare med Lindvik, Halvor Granerud og Johann Forfang. Også de to sistnevnte imponerte i finaleomgangen.

Forfang lå på 18.-plass etter et noe skuffende hopp i første omgang, men så dro han til med et svev på 237 meter og tok en foreløpig ledelse. Granerud ville ikke være noe dårligere i solskinnet i Planica, og han hoppet hele 243,5 meter, et av dagens lengste hopp. Til slutt endte Granerud på 12.-plass, mens Forfang ble nummer 15.

(©NTB)