Menu
Marius Lindvik gikk til topps i Willingen. Her fra et tidligere renn i Bischofshofen. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB

Marius Lindvik sikret ny verdenscupseier i Willingen

Marius Lindvik hoppet kjempegodt i finaleomgangen og endte opp som vinner av verdenscuprennet i hopp i Willingen søndag. Det var hans sjette verdenscupseier.

Av NTB | 30.01.2022 17:20:44

Sport: Lindvik hadde et OK utgangspunkt etter første omgang med et hopp på 140 meter. I finaleomgangen dro han til med et hopp på 144,5 meter med gode stilkarakterer. Dermed avanserte han fem plasser og vant rennet foran Karl Geiger og Cene Prevc.

Granerud havnet like utenfor pallen på 5.-plass i det siste rennet før OL. Verdenscupvinneren fra forrige sesong hoppet 134 og 144 meter.

Vanskelige vindforhold satte en stopper for mennenes finaleomgang lørdag. Det satte også en stopper for kvinnenes andre omgang lørdag og søndag, men vinden roet seg før mennenes konkurranse søndag, og de fikk hoppe to ganger.

Robert Johansson og Robin Pedersen var også med i finaleomgangen. De endte til slutt som henholdsvis nummer 13 og 22.

Daniel-André Tande og Johann Forfang sto over rennene i Willingen etter å ha fått påvist koronasmitte. De må teste negativt mandag for å rekke OL-starten i Beijing.

Første OL-øvelse for hoppherrene skjer i normalbakken 6. februar. Dagen før er det kvalifisering.

(©NTB)