Menu
Den strategisk viktige havnebyen Mariupol sørøst i Ukraina er avsperret av russiske styrker, ifølge ordfører Vadym Boitsjenko. Byen har blitt utsatt for harde luftangrep siden Russland invaderte Ukraina. Foto: Sergej Grits / AP / NTB

Mariupols ordfører sier byen er avsperret av russiske styrker

Den strategisk viktige havnebyen Mariupol sørøst i Ukraina er avsperret av russiske styrker, ifølge ordfører Vadym Boitsjenko.

Av NTB | 05.03.2022 07:35:32

Politikk: Byen ligger nær frontlinjen for krigen i Donbas, som har rast siden 2014, og etter Russlands invasjon av Ukraina 24. februar har russiske styrker nærmet seg fra Krim i sør.

Det har vært kontinuerlige angrep fra russisk artilleri, og byen har blitt meldt å være omringet og avskåret fra alle forsyninger.

Etter flere dager med «hensynsløse» angrep, ber Boitsjenko om at det opprettes en humanitær korridor.

– Foreløpig ser vi etter løsninger på de humanitære problemene, og alle mulige måter å få Mariupol ut av blokaden, skriver han i en melding på Telegram.

Opprettelsen av humanitære korridorer er trukket fram fra ukrainsk hold som det viktigste emnet før en ny forhandlingsrunde med russerne lørdag.

Mariupol er strategisk viktig, da den kan gi russerne en landkorridor til styrkene som kommer fra den annekterte Krim-halvøya, som allerede har tatt over de viktige havnebyene Kherson og Berdjansk, i tillegg til styrkene som kjemper i Donbas.

Boitsjenko anklaget tidligere denne uka de russiske styrkene for å ødelegge bruer og tog for å forhindre at innbyggerne kunne forlate byen.

Flere nyheter: