reklame for Utvik Autoservice
Menu
Marit Malm Frafjord jubler etter en scoring mot Frankrike i EM i 2016. Nå gjør hun snart comeback på landslaget. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Marit Malm Frafjord gjør fullt comeback på håndballandslaget

Marit Malm Frafjord gjør comeback på håndballandslaget. Det er klart to år etter at hun ga seg som toppspiller. Neste sommer kan hun ta sin tredje OL-tittel.

Av NTB | 19.05.2020 11:32:38

Sport: – Dette er veldig gledelig. Marit har lyst til å slåss om en plass på landslaget igjen. Hun har fått lysten tilbake, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til NTB.

– Hun kan kanskje si mer om dette selv, men jeg tror også at med den satsingen hun opplever i Esbjerg, vil landslagsspill være bra for henne, tilføyer han.

Linjespilleren Frafjord fyller 35 år i desember. I mars sa hun seg villig til å bidra for Norge i OL-kvalifiseringen i Montenegro samme måned, men den ble avlyst på grunn av pandemien.

OL-kval-turneringen skal spilles i mars neste år. De to beste nasjonene går videre til Tokyo-lekene. Montenegro, Romania og trolig Thailand blir motstandere for Norge i kvalifiseringen.

Frafjord vant OL både i 2008 og 2012 og tok bronse i 2016.

– Dette har vært livet mitt i 15 år, og jeg har vært heldig og opplevd veldig mye, men nå føler jeg at det er nok for min del, sa veteranen da.

Noen måneder senere valgte Frafjord å takke ja til danske Esbjerg for å hjelpe klubben. Der har satsingen utviklet seg til toppnivå. Esbjerg skal spille mesterligasluttspillet i Budapest i starten av september.

Håndballjentene samles i Kristiansand i juni, og til den samlingen er Frafjord tatt ut.

Hennes gjensyn med landslaget i kamp, kommer trolig i september i en turnering i Danmark.

13. mai 2018 avslørte Frafjord til NTB at hun ville gi seg som håndballproff. Det gjorde hun under Final4-sluttspillet i Budapest der hun spilt for Bucuresti.

(©NTB)

Flere nyheter: