Menu
Marit Bjørgen gjør comeback i langrennsløypa og sikter på deltakelse i Vasaloppet til vinteren. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Marit Bjørgen gjør comeback, satser på Vasaloppet

Langrennsdronning Marit Bjørgen (40) gjør comeback for å gå langløp, melder NRK. I Aukland-brødrenes lag satser hun mot Vasaloppet neste år.

Av NTB | 26.05.2020 19:18:17

Sport: – Jeg har vært ute av gamet i to år nå og har savnet å ha et konkret mål å jobbe mot, sier Bjørgen til NRK, som var først ute med nyheten.

Bjørgen rundet av sin eventyrlige karriere i 2018 etter å ha gått inn til sitt 25. NM-gull i Alta. Merittlisten omfatter også åtte OL-gull, 18 VM-gull og 114 verdenscupseirer. Hun understreker at det ikke blir et fullverdig comeback med satsing på VM og OL, men en spisset satsing mot Vasaloppet.

– Jeg har sett mye langløp på TV og skal ikke legge skjul på at jeg savner å konkurrere. Nå har jeg lyst til å se hva jeg kan få til gjennom å øke treningsdosene litt gjennom høsten og vinteren, sier hun i en pressemelding fra langløpslaget til Anders og Fredrik Aukland.

Det er klart at også Therese Johaug søker nye impulser i det samme laget.

Bjørgen var tirsdag med på en økt med langløpslaget. Det handlet om staking på rulleski, og hun fikk kjenne at det er lenge siden hun har utsatt kroppen for slike påkjenninger. Med vannblemme på hånden og kjenning i albuen ga hun seg etter tre av seks mil.

– Jeg må begynne forsiktig, men det var artig. Jeg har litt å jobbe med, sa Bjørgen til NRK.

Det store målet til vinteren er den ni mil lange langløpsklassikeren Vasaloppet i Sverige. Hun utelukker ikke deltakelse i Marcialonga i Italia eller en NM-distanse.

Bjørgens comebackplaner tas imot med åpne armer i langrennsmiljøet.

– Det er utrolig moro, og jeg tror det blir veldig bra for henne. Jeg skal ikke legge press på henne i det hele tatt. Det viktigste er å ta vare på treningsgleden, komme seg ut og ha noe å strekke seg etter, sier Therese Johaug til NRK.

I en pressemelding sier Johaug at hun fortsatt er landslagsløper med 100 prosent fokus på OL og VM, men at hun søker nye impulser i langløpslaget, slik hun også gjør i friidrettsmiljøet.

Tobarnsmor Bjørgen sier at hun håper å få til ti treningstimer i uken, rettet spesifikt mot det som skal til for å lykkes i Vasaloppet.

Han vil ikke kommentere summer i avtalen, men sier at han mener det var «billig» å få Bjørgen med på laget.

– Det er utrolig kult at Marit velger å gjøre en slit satsing. Det kommer til å gi langløp og Vasaloppet et stort løft, sier Anders Aukland i pressemeldingen fra laget.

– Jeg kjenner Marit og vet at hun ikke gjør noe halvhjertet. Jeg blir ikke overrasket om hun er med teten helt inn i Moraparken.

– Det gjør meg gira å få muligheten til å være på verdens beste langløpslag. Jeg er nysgjerrig på å lære noe nytt og ha noe konkret å jobbe mot, og jeg har ambisjoner når jeg først får på meg startnummeret. Så får vi se hva jeg får gjort i månedene fram mot det.

Spiren til hennes comeback var det Jørgen Aukland betegner som «en vill idé». En tekstmelding førte til videre samtaler og det som endte opp i en avtale om satsing. Han sier at målet er å skape blest, interesse og at enda flere kvinner skal gå langløp.

(©NTB)

Flere nyheter: