Menu
Reformen av taxinæringen innført i fjor høst kan få kort levetid om Senterpartiet får viljen sin. Foto: Vidar Ruud / NTB

Skal «snu hver stein» for å reversere taxireformen

Senterpartiets Marit Arnstad sier reversering av taxireformen vil bli viktig i eventuelle regjeringsforhandlinger etter valget til høsten.

Av NTB | 06.04.2021 05:58:27

Økonomi og næringsliv: – Jeg snakker med fortvilte taxisjåfører som innser at de må gi opp levebrødet. Regjeringen ødelegger en hel næring under en pandemi, sier parlamentarisk leder Marit Arnstad i Senterpartiet til Adresseavisen.

Fra 1. november i fjor ble reglene for å kjøre drosje her i landet liberalisert. Det er ikke lenger krav om at man må tilhøre en taxisentral, det blir lettere å ha sjåførjobben som bijobb, og kommunene kan ikke lenger sette tak på hvor mange drosjer det skal være.

– Vi vil se på mulighetene som finnes til å gjøre endringer som sikrer at folk fortsatt kan ha det som levebrød, altså heltidsjobb. Da er det flere ting du kan gjøre som kan påvirke løyveantallet, som å kreve driveplikt, tilknytning til sentral, og en kjentmannsprøve. Hun sier saken også vil bli viktig i eventuelle regjeringsforhandlinger.

I november i fjor sa Ap-leder Jonas Gahr Støre til NTB at reformen av taxinæringen kan få kort levetid.

– Det frislippet som regjeringen gjennomfører nå, frykter jeg vil gi dårligere arbeidsvilkår for sjåførene, et uoversiktlig taxitilbud i byer og distrikter og i sum bli dårligere for kundene, sa Støre da.

Arnstad sier til Adresseavisen at hun lover at Sp vil «snu hver stein» for å «rydde opp» i reformen dersom de får muligheten etter høstens valg.

– Dette er en av grunnene til at vi mener den borgerlige regjeringen må bort. Vi vil stå hardt på i forhandlingene for å få gjennomslag med andre partier, og vi mener det er mange argumenter som også bør tiltale Ap her, sier hun.

(©NTB)

Flere nyheter: