Menu
Sha'Carri Richardson mistet i fjor OL i Tokyo etter å ha brukt marihuana i oppladningen til lekene. Foto: Ashley Landis / AP / NTB

Marihuana blir værende på dopinglista

Utøvere som tester positivt på THC etter cannabisbruk, kan også i framtiden bli straffet for brudd på dopingreglementet.

Av NTB | 23.09.2022 13:10:57

Sport: Stoffet blir ikke fjernet fra forbudslista til Verdens antidopingbyrå (Wada). Det ble vurdert å gjøre det etter at Sha’Carri Richardson i fjor avla en positiv prøve før Tokyo-OL. Den amerikanske sprinteren ble utestengt i en måned og mistet lekene.

Wada har landet på at det «strider med idrettens ånd» å oppheve forbudet.

Tetrahydrocannabinol (THC) er det mest aktive virkestoffet i marihuana. Utøvere kan bli utestengt hvis de tester positivt på det i konkurranser, men ikke hvis det skjer under trening.

Wada har også besluttet å forby det smertelindrende stoffet tramadol i forbindelse med konkurranser fra januar 2024. Bruk av tramadol har særlig vært utbredt i sykling, og opiatet ble gjort ulovlig i sporten i 2019.

Tidligere i høst ble sykkelstjernen Nairo Quintana disket fra 6.-plassen han tok sammenlagt i årets Tour de France. Årsaken var at det ble funnet spor av tramadol i colombianerens prøver tatt underveis i rittet.

(©NTB)

Flere nyheter: