Menu
Moises Caicédo (t.h) scoret for Brighton mot Manchester United lørdag. Foto: Gareth Fuller / PA via AP / NTB

Marerittkamp for Manchester United – rundspilt av Brighton i 0-4-tap

Brighton herjet til tider med Manchester United og vant 4-0 på hjemmebane i Premier League lørdag. United har vunnet bare to av sine åtte siste ligakamper.

Av NTB | 06.05.2022 20:30:56

Sport: De røde djevlene kom fra en flott 3-0-seier mot Brentford sist runde, men lørdag hang de ikke med i Brightons spill. Vertene hadde full kontroll og ga aldri fra seg styringen i oppgjøret som sikret dem sin fjerde seier på de seks siste kampene i ligaen.

20 år gamle Moisés Caicedo åpnet festen, før Marc Cucurella, Pascal Gross og Leandro Trossard fullbyrdet ydmykelsen i 2. omgang.

Brighton skapte mange farligheter og lot samtidig ikke United få noe særlig tid med ballen. United kjemper om europacupspill neste sesong og er for øyeblikket på 6.-plass som gir spill i europaligaen.

Det skiller fem poeng fram til Tottenham på 5.-plass, mens West Ham er seks poeng bak på plassen som gir kvalifisering til conferenceligaen. United er uten mulighet til å nå fjerdeplassen som gir mesterligaspill.

Manchester-klubben skal spille sin siste kamp for sesongen mot Crystal Palace borte om drøye to uker, mens Brighton har kamper mot Leeds og West Ham igjen.

I etterkant av scoringen fortsatte Brighton å presse. De kjørte til tider over de røde djevlene og skapte flere gode muligheter.

Like før pause fikk tidligere United-spiller Danny Welbeck en enorm mulighet. Engelskmannen trengte bare å lobbe ballen over en utrusende de Gea, men ballen gikk i stedet over mål.

Og hjemmelaget var ikke ferdige der. Etter en snau time mottok Gross ballen i feltet, før han på lekkert vis dro av Raphaël Varane og satte ballen i mål. Tre minutter senere lå ballen igjen i nettet, denne gang signert Trossard.

Diogo Dalot forsøkte å klarere da Welbeck lobbet ballen mot mål, men han traff bare brystkassa til Trossard, og ballen spratt i mål. I etterkant skapte United flere farligheter, men ingen overlistet en sterk Robert Sánchez i Brighton-buret.

Den første scoringen kom etter et kvarters spill. Caicédo mottok ballen utenfor sekstenmeteren og fyrte av en missil langs bakken. Den føk inn i hjørnet bak en sjanseløs David de Gea.

Tidlig i 2. omgang skulle imidlertid 2-0 komme. Brighton spilte seg fint fremover på banen, og ballen endte til slutt opp hos Trossard ute på venstresiden. Han spilte ballen til en fri Cucurella, som banket den opp i nærmeste hjørne.

(©NTB)

Flere nyheter: