Menu
Ballen havnet i Norges mål tre ganger da Tyrkia vant lørdagens VM-kvalifiseringskamp i Málaga. Foto: Geir Olsen / NTB

0-3-tap for Tyrkia og rødt kort

Landslagets Qatar-markeringer kan ha gjort norsk boikott litt mer usannsynlig, men sjansen for norsk VM-deltakelse er mye mindre etter 0-3 mot Tyrkia.

Av NTB | 28.03.2021 03:49:56

Sport: Norge greide aldri å reise seg etter et tidlig baklengsmål og fikk juling i «hjemmekampen» på Costa del Sol mot et påskrudd, kontringsvillig og supereffektivt tyrkisk lag. Helt mørk ble dagen da innbytter Kristian Thorstvedt fikk rødt kort ti minutter før slutt.

Da ledet Tyrkia allerede med tre mål, og en stor tyrkisk kontingent på VIP-tribunen jublet uhemmet på ellers folketomme La Rosaleda.

– Det var nok ikke hjemmebane i dag, men det visste vi allerede, sa Solbakken, som var oppgitt over «megalette» baklengsmål. Han sa at Norge har mye å lære av tyrkernes kynisme.

Ozan Tufan (2) og Caglar Söyüncü senket Norge. Alle scoringene kom etter svakt norsk forsvarsspill.

– Vi skapte nok sjanser, men man vinner ikke internasjonale fotballkamper ved å forsvare målet på den måten vi gjorde i dag, sa Solbakken.

Alexander Sørloth og Erling Braut Haaland fikk hvert sitt mål korrekt annullert for offside, mens Sørloth også hadde en suser i stolpen på 0-1. Haaland tuslet målløs av banen for tredje landskamp på rad.

Nå blir seierspresset i bortekampen mot Montenegro tirsdag veldig stort. Uten tre poeng der kan Norge være hektet av før høstkampene.

– Vi må sørge for å vinne i Montenegro. Vi må tenke at det er en liten finale. Gjør vi det, er det en mulighet til å komme tilbake i gruppa, sa Solbakken.

Etter tre og et halvt minutt ble Yusuf Yazici spilt fram på venstresiden bak en feilplassert Stian Gregersen og la inn. Kristoffer Ajers forsøk på klarering gikk rett til Ozan Tufan, som bredsidet ballen i mål ved nærmeste stolpe.

Tyrkerne snakket om stopperkrise ettersom de måtte greie seg uten Merih Demiral (Juventus) og Ozan Kabak (Liverpool), men Caglar Söyüncü tettet ikke bare igjen i spann med fjerdevalget Kaan Ayhan, Leicester-stopperen stanget også inn et hjørnespark fra Yazici i det 28. minutt etter å ha vunnet i lufta mot Ajer og Julian Ryerson.

– Vi hadde trent på de tyrkiske cornerne mot lengste stolpe. Det skal ikke gå an å slippe inn den, sa Solbakken.

De norske fikk summet seg etter den tidlige smellen og festet et grep om spillet, men tyrkerne virket kvikkere, mer duellsterke og hadde alltid kontringer i blikket.

Rett etter vant Milan-stjernen Hakan Çalhanoglu et hjørnespark, og kampen ble punktert.

Mohamed Elyounoussi hadde den beste sjansen til å redusere før pause, men han skjøt utenfor fra god posisjon etter å ha skåret inn fra kant forbi et par motspillere.

Etter to assist holdt Yazici på å krone sin første omgang da han ble spilt gjennom av Lille-lagkamerat Burak Yilmaz og hadde 3-0-målet på foten, men Ajer fikk blokkert til corner.

Ved pause var Jarstein borte hos keepertrener Frode Grodås og sa at han var uvel og ikke kunne fortsette, og André Hansen overtok plassen i Norges mål. Han måtte resignere på Tufans vakre skudd etter en snau time.

Norge var nær redusering noen ganger, men i det 80. minutt ble Thorstvedt utvist for en stygg takling mot Caner Erkin, og det var game over for Norge.

Etter en ny norsk trøyemarkering, med fem fingre i været som en oppfordring til enda flere om å bli med på protestene mot menneskerettighetsbrudd i Qatar, virket det som de norske ble litt overrumplet av et tyrkisk lag som var fullt påskrudd fra første spark.

Alexander Sørloth hadde allerede fått en scoring korrekt annullert for offside da han i det 26. minutt kom til en kjempesjanse. Han prøvde seg fra distanse, og ballen ble blokkert rett tilbake til ham før han banket den i stolpen.

(©NTB)

Flere nyheter: