Menu
Lucas Braathen falt i målområdet og pådro seg en kneskade som gjør at han mister resten av sesongen. Foto: Marco Tacca / AP / NTB

Mareritt for norske alpinkometer

Lucas Braathen (20) og Atle Lie McGrath (20) pådro seg kneskader i fredagens storslalåmrenn i Adelboden. Det blir ikke flere renn på Braathen denne sesongen.

Av NTB | 08.01.2021 19:38:18

Sport: Det opplyser Norges Skiforbund i en pressemelding. Begge de to alpinkometene reiser hjem fra Sveits for videre undersøkelser og behandling.

Braathen er verst rammet. For hans del er sesongen over.

– Han har pådratt seg en sideleddbåndsskade på innsiden av kneet som trenger operasjon. Vi skal få han hjem for endelig vurdering, men sesongen er over. Rehabiliteringsperioden etter en slik skade ligger normalt på mellom seks og ni måneder, sier landslagslege Marc Strauss.

20-åringen åpnet årets sesong med et brak da han kjørte ned til seier i storslalåmrennet i Sölden.

Det var kun Norges andre seier på den østerrikske breen.

– Han har pådratt seg en strekkskade i leddbåndet på innsiden av kneet. Vi skal undersøke skaden videre når han kommer hjem, men han må nødvendigvis ikke operere. Rehabiliteringsperioden etter en slik skade uten operasjon ligger rundt seks uker, opplyser Strauss.

Rett før jul tok McGrath sensasjonelt en 2.-plass i storslalåmrennet i Alta Badia.

Braathen hektet stygt i siste port før mål i finaleomgangen fredag. Han var bevisst, men ble liggende i målområdet og fikk tilsyn før han ble båret vekk.

McGrath ser ut til å ha sluppet vesentlig billigere unna. Han havnet i sikkerhetsnettet da han kjørte ut i fredagens renn.

(©NTB)

Flere nyheter: