Menu
Maren Mjelde er koronasmittet. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Maren Mjelde koronasmittet – forsinker landslagscomeback

Landslagskaptein Maren Mjelde er koronasmittet og usikker til de kommende VM-kvalifiseringskampene i fotball.

Av NTB | 04.04.2022 21:49:35

Sport: Det opplyste landslagssjef Martin Sjögren da han møtte pressen mandag. Mjelde skulle deltatt på pressekonferansen, men glimret med sitt fravær.

– Da vi kom til hotellet, var det testing. Maren testet dessverre positivt. Det er det første tilfellet vi har hatt i denne tiden, sa Sjögren.

– Hun er nå i isolasjon på hotellrommet. Hun skulle gjerne vært her. Så får vi se om hun friskner til raskt nok, la han til.

Mjelde lå an til å få sine første landslagsminutter siden oktober 2020. Hun har hatt en lang vei tilbake etter den alvorlige kneskaden hun pådro seg da Chelsea vant ligacupfinalen for et drøyt år siden, men sist helg spilte hun et kvarter i 5-0-seieren over Reading.

Nå må han nøye seg med to av de tre.

– Med de tre tilskuddene til troppen vil forventningene til oss stige, og det er også helt rimelig, sa Sjögren, som fortsatt håper at Mjelde skal bli friskmeldt iallfall til kampen mot Polen neste uke.

– Med så mye fokus på EM og Adas comeback glemmes det nesten bort at det er viktige VM-kvalifiseringskamper. Det er veldig viktig å få oppleve ytterligere et mesterskap neste år. Vi må prestere på et godt nivå for å sikre de seks poengene vi trenger for å skaffe en veldig god mulighet til å knyte igjen sekken i september, sa landslagssjefen.

Etter de to kampene kan blikket rettes fullt og helt mot EM i juli, der Norge er i gruppe med Nord-Irland, vertsnasjonen England og Østerrike.

Martin Sjögren gledet seg til å ønske tre svært viktige spillere tilbake i troppen samtidig: Ada Hegerberg etter fire og et halvt år som landslagsnekter, Mjelde etter sitt skadeopphold og Caroline Graham Hansen etter at hun mistet forrige samling med hjerterytmeforstyrrelser.

Norge møter Kosovo (torsdag i Sandefjord) og Polen (neste tirsdag på Ullevaal) i VM-kvalifisering. Med to seirer vil Norge være veldig nær VM-billett før de to siste kampene i september.

(©NTB)

Flere nyheter: