reklame for Sheiken Bowling
Menu
Maren Lundby hoppet godt i slovenske Ljubno søndag. Her jublet hun for seier på Lillehammer i desember. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Maren Lundby tok etterlengtet seier i verdenscupen: – Veldig godt fornøyd

Endelig fikk Maren Lundby det til å klaffe skikkelig igjen. 25-åringen endte seierstørken ved å gå helt til topps i normalbakkerennet i Ljubno søndag.

Av NTB | 23.02.2020 14:31:36

Sport: 25-åringen viste lovende takter i lørdagens lagkonkurranse og fulgte opp i søndagens renn i Slovenia. Lundby ledet halvveis etter et hopp på 93 meter og kunne juble for seier etter å ha landet på 89 meter i vanskelige forhold i finaleomgangen.

Dermed er seiersrekken til Chiara Hölzl brutt. Østerrikeren har vunnet samtlige verdenscuprenn siden Lundby vant i rumenske Rasnov 26. januar.

– Jeg er veldig godt fornøyd. Det har vært en god prosess de siste ukene. Jeg kom godt i gang i går og følte at jeg kunne gjøre alt normalt, så det var en fin dag i bakken, sa Lundby i et intervju publisert av hopplandslaget.

Hölzl fikk det ikke til å klaffe i Slovenia og ble nummer sju. Det gjør at Lundby nå har 24 poeng opp til den verdenscupledende østerrikeren i sammendraget.

Seieren er Lundbys fjerde i inneværende sesong og 29. i karrieren.

Anne Odine Strøm leverte to hopp på 84,5 meter. Med 220,9 poeng ble finnmarkingen nummer 20.

Thea Minyan Bjørseth startet med et hopp på 80 meter før hun økte til 83,5 meter i lettere forhold. Det holdt til en 28.-plass og 207,9 poeng for 16-åringen.

Lørdag ble det norsk tredjeplass i lagkonkurransen, akkurat som i Zao forrige måned. Lundby, Opseth, Strøm og Bjørseth utgjorde det norske laget.

Om to helger til venter Raw Air, som innledes i Holmenkollen før ferden går videre til Lillehammer og Trondheim.

Silje Opseth hadde også en god dag i Slovenia. 20-åringen hoppet 86,5 meter og økte med tre meter i finaleomgangen, noe som resulterte i 238,9 poeng og 8.-plass.

Lundby vant foran Eva Pinkelnig og Nika Kriznar. Seiersmarginen var på 2,1 poeng.

(©NTB)

Flere nyheter: