Menu
Marcus Kleveland ble verdensmester i slopestyle fredag. Foto: Geir Olsen / NTB

Kleveland ble verdensmester i slopestyle

Marcus Kleveland ble fredag verdensmester i snowboard slopestyle på suverent vis med konkurransens to beste poengsummer.

Av NTB | 12.03.2021 20:08:16

Sport: Hans 86,86 fra første forsøk ville holdt til gull, men han slo like godt til med 90,66 i sitt siste forsøk. Dermed tok han en klar seier.

Det ble sølv til canadiske Sebastien Toutant med 82,53 og bronse til finske Rene Rinnekangas med 82,51.

Etterpå fortalte han i seiersintervju med arrangøren at han var på nippet til å trekke seg fra VM-finalen etter at han slo seg i et hopp under oppvarmingen.

Han haltet ut av bakken og hadde egentlig gitt opp.

– Det føles fantastisk å ha vunnet. Aspen er et av mine favorittsteder, og nå er det påskevibber her. Løypa var veldig bra, og det var en god dag.

21-åringen fra Dombås har to ganger vunnet slopestylegull i X-Games, begge ganger i Aspen. Det var i 2017 og 2018, men siden har han vært gjennom en langvarig skadeperiode etter t han knuste kneskålen i et uhell.

Nylig vant han Big Air i X-Games, også det i Aspen.

Zoi Sadowski Synnott fra New Zealand forsvarte sin VM-tittel da hun vant kvinnenes finale foran Jamie Anderson og Tess Coady.

Kvinnefinalen var uten norsk deltakelse.

– Jeg landet veldig hardt, og beinet føltes ikke så bra. Jeg var på tur til å droppe ut og på vei for å ta røntgen, men jeg hadde veldig lyst til å være med, så jeg dro opp igjen og startet. Jeg er glad for det nå, sa han i intervjuet vist på TV4.

Torgeir Bergrem var også i VM-finalen, men han falt i begge sine forsøk og endte nest sist på 15.-plass.

(©NTB)

Flere nyheter: