reklame for Utvik Autoservice
Menu
Det er landesorg i Argentina etter Diego Maradonas død. Her fra like ved Boca Juniors hjemmebane i Buenos Aires. Foto: Rodrigo Abd/AP/NTB

Maradonas lege siktet for uaktsomt drap

Diego Maradonas lege er siktet for uaktsomt drap etter at fotballegenden onsdag døde av hjertesvikt, melder den argentinske avisa Clarín.

Av NTB | 29.11.2020 14:53:02

Sport: Ifølge avisa ble det søndag gjennomført en ransakelse i hjemmet til Maradonas lege, Leopoldo Luque, og på legekontoret hans. Luque var Maradonas private lege og behandlet ham fram til han døde onsdag.

Luque var også legen som behandlet Maradona da han ble operert for hjerneslag tidligere i måneden.

Ifølge Clarín etterforskes Luque for uaktsomt drap og for å ha etterlatt noen i hjelpeløs tilstand. Strafferammen for begge siktelsene er fengsel fra to til seks år.

– Vet du hva jeg er skyldig i? sa en gråtkvalt Luque etter siktelsen.

– (Jeg er skyldig) i å ha elsket ham, tatt vare på ham, ha forlenget livet hans og for å ha forbedret det til slutten.

Luque sa han gjorde alt han kunne for Maradona og anså seg selv som en venn av fotballegenden, som han så på som en far, ikke en pasient.

Over 30 politifolk deltok i søndagens razzia, der Maradonas medisinske journal var blant tingene de lette etter.

Maradona skal flere ganger ha insistert på å forlate sykehuset etter operasjonen for hjerneslag i starten av november.

– Diego ønsker å dra, og vi evaluerer hvorvidt han kan skrives ut i morgen (tirsdag) eller sannsynligvis onsdag. Vi må studere de medisinske parameterne, men framgangen er virkelig bra, sa Luque to dager senere.

Da Maradona endelig ble utskrevet, sa legene at han skulle sendes rett på avvenning for alkoholavhengighet.

Søndagens ransakelse kommer etter at Maradonas døtre Dalma, Giannina og Jana krevde innsyn i hvilke medisiner Luque og hans legeteam skrev ut til Maradona i de siste månedene av livet hans. Det er ventet at Luque vil bli avhørt i løpet av søndagen eller mandagen.

– Han kan være veldig, veldig vanskelig å håndtere, men denne gangen må vi stå imot, sa Luque til den spanske avisen Marca fire dager før Maradona ble utskrevet.

Flere nyheter: