reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Maradonas kiste står i presidentpalasset i Buenos Aires. Foto: Argentina's Presidency via AP / NTB

Maradona gravlegges kommende torsdag

Fotballegenden Diego Maradona gravlegges på Jardin de Paz-kirkegården i utkanten av Buenos Aires kommende torsdag.

Av NTB | 26.11.2020 14:22:58

Sport: Argentineren døde som følge av et hjerteinfarkt onsdag. Han ble 60 år gammel.

Dagen etter fotballegendens bortgang får det franske nyhetsbyrået AFP bekreftet av en talsmann at begravelsen vil finne sted torsdag i neste uke.

Maradonas stedes til hvile på Jardin de Paz-kirkegården, der også foreldrene hans ligger gravlagt. Faren Diego Maradona senior døde i 2015, 87 år gammel.

Maradonas mor Dalma Salvadora Franco døde i 2011.

Nyheten om fotballegendens bortgang onsdag ble mottatt med sorg over en hel fotballverden. Torsdag møtte titusenvis av argentinere opp i presidentpalasset i landet for å ta farvel med idrettshelten.

Kisten med Maradona, drapert i det argentinske flagget, var plassert i presidentpalassets lobby. En argentinsk landslagsdrakt med nummer ti på ryggen var også plassert på kisten.

Tusenvis av passerende sørgende kastet fotballeffekter inn mot kisten mens tårene rant. Køen av mennesker som ville ta farvel startet allerede natt til torsdag. De første ble sluppet inn 06.15.

Maradonas døtre og annen nær familie var blant annet på plass i presidentpalasset. Det samme var blant andre Oscar Ruggieri, en av Maradonas lagkamerater på laget som vant VM-gull i 1986.

Andre argentinske fotballstjerner som Carlos Tevez viste også sin respekt.

Argentinas største avis Clarin, som var først med å melde om fotballikonets bortgang, skriver at den foreløpige obduksjonsrapporten viser at dødsårsaken var hjertesvikt og akutt lungeødem. Det samsvarer med de tidlige meldingene som kom onsdag.

(©NTB)

Flere nyheter: