Menu
Moldes Sivert Mannsverk jubler for sin scoring under cupfinalen i fotball mellom Bodø/Glimt og Molde på Ullevaal stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Mannsverk (19) straffet Bodø/Glimt: Molde ble norgesmester i fotball

Sivert Mannsverk tok vare på muligheten fra krittmerket på en dag der Molde sløste med sjansene. Molde vant den utsatte cupfinalen 1-0 over Bodø/Glimt.

Av NTB | 25.04.2022 18:01:08

Sport: Målet var passende nok Mannsverks første denne sesongen. 13 minutter før slutt fikk Molde sjansen da Brede Moe på noe klønete vis taklet Magnus Wolff Eikrem. MFK-kapteinen tok en skuddfinte og så Moe komme skliende inn i situasjonen. Det var nok til at dommeren pekte på straffemerket.

Tenåringen Mannsverk var sikker fra elleve meter, og Molde tok med det sin femte cuptittel.

Bodø/Glimt styrte mye av oppgjøret, men var tamme foran mål. Det tok 53 minutter før de gulkledde fikk sin første avslutning på mål.

Luer og boblejakker var byttet ut med kortermede drakter for supporterne som møtte opp tidlig utenfor Ullevaal stadion søndag. Vanligvis markerer cupfinalen sesongslutt og spilles på tampen av året hvor forholdene er ganske annerledes. Søndagens NM-finale hadde god stemning gjennom hele oppgjøret med entusiastiske blå og gule deler av tribunen.

Det var 19.657 tilskuere i ettermiddagssola på Ullevaal.

Selv om Glimt hadde mye av banespillet, var Molde giftigst foran mål. Ola Brynhildsen kom seg til flere gode muligheter, men maktet aldri å score.

Runar Espejords heading en meter utenfor på en corner var det nærmeste Glimt kom de første 45 minuttene.

Molde hadde flere gode sjanser, ofte representert ved Brynhildsen. 23-åringen var nær med et spektakulært forsøk. Hans brassespark gikk via en Glimt-spiller og til corner. Det var ikke langt unna at 23-åringen kopierte målet han scoret mot Rosenborg som Stabæk-spiller for tre år siden. Like etter avsluttet han like utenfor etter en corner.

Moldes Eirik Ulland Andersen måtte ut med det som så ut som en vridning i kneet, og like etterpå satte Martin Bjørnbak seg ned for å få behandling. Molde-stopperen kom seg på beina igjen.

Molde skulle likevel få den soleklart største sjansen. Eikrem løp over halve banen og serverte Brynhildsen foran mål. Han avslutning ble reddet godt av Haikin.

Straffesparket Eikrem skaffet i det siste kvarteret, ble iskaldt tatt vare på av Mannsverk.

Glimt gjorde tre bytter sju minutter før slutt i håp om å sikre ekstraomganger. Likevel var Molde nærmest også på tampen. Markus André Kaasa kunne lagt på til 2-0, men bommet på ballen fra fem meter. Det betød lite på en dag som dette, og Molde kunne slippe jubelen løs for cupseier.

Det var Molde som åpnet kampen best, men det tok ikke lang tid før Glimt styrte oppgjøret. Likevel var det de blåkledde som ofte var farligst foran mål.

Glimt-sjef Knutsen foretok seg flere grep i pausen. Gaute Vetti og Victor Boniface kom inn for henholdsvis Elias Hagen og Runar Espejord. Det tok ni minutter før Molde kom seg ordentlig inn på Glimts banehalvdel.

(©NTB)

Flere nyheter: