Menu
Rafal Majka må stå av resten av Tour de France etter å ha pådratt seg en skade. Dermed mister Tadej Pogacar en av sine viktigste hjelperyttere. Foto: Daniel Cole / AP / NTB

Mannefallet fortsetter for Pogacar – mister en av sine viktigste hjelperyttere

Rafal Majka må bryte Tour de France etter skaden han pådro seg på tirsdagens etappe. Det er et tungt slag for UAE-laget og tittelforsvarer Tadej Pogacar.

Av NTB | 20.07.2022 13:20:47

Medisin og helse: Pogacar har kun tre hjelperyttere igjen før de siste fem Tour-etappene. UAE opplyste om Majka-forfallet før onsdagens kraftanstrengelse i Pyreneene.

«Majka pådro seg en strekkskade i låret etter noen mekaniske problemer på den 16. etappen da kjedet hans røk», står det i en pressemelding.

Pogacar ligger 2.22 minutter bak danske Jonas Vingegaard i gul ledertrøye. Sloveneren kan få det svært stritt med å tette avstanden og ta sin tredje strake Tour de France-tittel.

Tidligere i rittet har UAE-rytterne Marc Soler, George Bennett og norske Vegard Stake Laengen vært tvunget til å hopp av. De to sistnevnte trakk seg etter positive koronatester, mens Soler havnet utenfor tidsgrensen på tirsdagens etappe.

Rafal Majka var også svært nær å bryte da en test viste at han var koronapositiv før den 10. etappen, men polakken fikk sykle videre siden verdiene var lave.

Onsdag fortalte Lotto Soudal på Twitter at Tim Wellens har testet positivt for korona. Belgieren må dermed bryte det prestisjetunge rittet.

Wellens våknet opp med milde symptomer, og det skulle senere vise seg å dreie seg om covidsmitte. Han er den 12 rytteren som har måtte bryte Tour de France på grunn av koronaviruset.

(©NTB)