Menu
Storbritannias statsminister Boris Johnson i en debatt i Underhuset. Foto: Jessica Taylor / UK Parliament via AP / NTB

Mannefall for Boris Johnson: Stabssjefen og tre andre medarbeidere trakk seg torsdag

Stabssjef Dan Rosenfield ved den britiske statsministerens kontor trekker seg. Fire av Boris Johnsons nærmeste medarbeidere har trukket seg torsdag.

Av NTB | 03.02.2022 21:07:21

politikk: Politikksjefen Munira Mirza trakk seg først, så fulgte pressesjef Jack Doyle før også stabssjef Rosenfield og tjenestepersonen Martin Reynolds trakk seg, melder BBC.

Ifølge BBC vil Rosenfield bli værende i stillingen i et par uker for å hjelpe til i overgangsperioden før en ny stabssjef er på plass.

Mannefallet ved statsministerens kontor kommer mens Johnson er i hard vært på flere fronter. Granskningen og politietterforskningen av fester under nedstengningen har ført til krav om at han må trekke seg, mens en uttalelse om opposisjonsleder Keir Starmer har ført til nye kontroverser.

Under en debatt om de mye omtalte festene ved statsministerens kontor sa Johnson at Starmer ikke hadde rettsforfulgt den nå avdøde TV-personligheten Jimmy Savile, som er anklaget for å ha utført seksuelle overgrep mot flere hundre kvinner og mindreårige, da Starmer jobbet som riksadvokat.

Statsministeren har siden sagt at han ikke mente å uttale seg om Starmer personlig, men han har ikke beklaget til Starmer.

Det er den manglende beklagelsen som fikk politikksjef Munira Mirza til å gå av, skriver The Spectator.

– Du er en bedre mann enn mange av dine kritikere noen gang vil forstå, og det er derfor det er så utrolig trist at du svikter deg selv med å komme med en slik lurvete anklage mot opposisjonslederen, skrev Mirza i sitt oppsigelsesbrev.

Mirza har jobbet sammen med Johnson i 14 år.

(©NTB)

Flere nyheter: