Menu
En mann ble skutt og drept i Tønsberg tirsdag kveld. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Mann varetektsfengslet for medvirkning til drap i Tønsberg

Mannen som er siktet for medvirkning til drapet på Bård Lanes i Tønsberg, er varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

Av NTB | 23.04.2021 17:19:21

Kriminalitet og rettsvesen: Det ble klart etter fredagens fengslingsmøte i Vestfold tingrett. Han blir satt i full isolasjon og underlagt medieforbud i to uker.

Den 31 år gamle mannen stiller seg uforstående til siktelsen og har foreløpig ikke ønsket å forklare seg for politiet.

– Per nå ønsker han ikke å avgi noen forklaring fordi han ikke har innsyn i noen av sakens dokumenter, så da er det vanskelig for ham å ta stilling til det, sa forsvareren hans, advokat Simen Tveten, til VG før fengslingsmøtet.

Lanes ble skutt og drept på Kilen i Tønsberg tirsdag kveld. Han var tilknyttet et kjent kriminelt miljø, og slik politiet ser det, var han ikke et tilfeldig offer.

Det at mannen er siktet for medvirkning til drap, innebærer at politiet mener det er flere gjerningspersoner involvert.

To andre menn har sittet i varetekt hos politiet i forbindelse med bilbrannen. De blir løslatt da begge er plassert på et annet sted på tidspunktet for både drapet og bilbrannen, opplyser politiet.

Det er blitt innhentet elektroniske spor, blant annet videomateriale fra overvåkingskameraer på Kilen, ifølge politiet.

Politiet har fredag jobbet videre med gjennomgang av etterforskningsmateriale, samt foretatt flere avhør av vitner, opplyser de i en pressemelding.

– Det har i løpet av dagen også innkommet flere tips i saken, men politiet har foreløpig ingen flere mistenkte, skriver de

Etter at 31-åringen ble siktet torsdag, uttalte politiet at drapet må sees i sammenheng med en bilbrann på Sem natt til onsdag. Mannen er også siktet for oppbevaring av narkotika.

Det var klokken 22.14 tirsdag kveld at nødetatene ble oppringt av den nå avdøde mannen. Lanes sa at han muligens var skutt. Han ble brakt til sykehus hvor han kort tid etter døde av skadene.

Flere nyheter: