reklame for Sheiken Bowling
Menu
Saken skal gå for Gjøvik tingrett. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Mann tiltalt for drap på sin 15 år gamle sønn

En 45 år gammel mann er tiltalt for å ha drept sin sønn Oscar André Ocampo Overn (15) på Kapp i Østre Toten.

Av NTB | 16.03.2020 08:46:38

Kriminalitet og rettsvesen: Oscar André Ocampo Overn ble innlagt på sykehus med livstruende skader etter det som ble karakterisert som en alvorlig voldshendelse i familiens hjem på Kapp i Østre Toten kommune 9. oktober i fjor.

Gutten fikk omfattende sirkulasjonssvikt og omfattende surstoffmangel i hjernen og døde av skadene på Ullevål sykehus mandag 4. november.

Mannen skal ha låst henne inne på et soverom i andre etasje. Ifølge tiltalen hadde mannen på forhånd sperret vinduer, en balkongdør og en brannstige med strips slik at disse ikke lot seg åpne.

Politiet mener at drapet bærer preg av planlegging. Bakgrunnen er funn av strips og andre gjenstander i og ved boligen, som tyder på at voldshendelsen ikke skjedde i affekt.

Han skal ha begått seksuelle overgrep mot sønnen i en periode i 2017 før gutten var fylt 14 år, og i en periode i slutten av 2018 til begynnelsen av 2019. Siden overgrepene er begått overfor slektning i rett nedstigende linje, omfatter tiltalen også straffelovens bestemmelse om incest.

Rettssaken starter i Gjøvik tingrett 21. april 2020. Det er satt av fire dager til saken.

Faren er tiltalt for grov frihetsberøvelse overfor den dreptes mor, som skal ha forsøkt å hindre ham i ta livet av sønnen.

Mannen er videre tiltalt for å ha hatt seksuell omgang med barn under 14 år.

(©NTB)

Flere nyheter: