Menu
Føderalt politi returnerer etter å ha lett etter de to savnede mennene. Brasils justisminister sa onsdag at det er gjort funn av levninger, men at de ikke er identifisert. Foto: Edmar Barros / AP / NTB

Mann tilstår å ha gravd ned likene til journalist og urfolksekspert i Amazonas

En mann har tilstått å begravet den britiske journalisten Dom Phillips og urfolkseksperten Bruno Araújo Pereira i Amazonas, ifølge Brasils føderale politi.

Av NTB | 16.06.2022 02:30:59

Kriminalitet og rettsvesen: Mannen tok onsdag politiet med til der de to lå begravet, og erkjente at han sto bak forsvinningen.

Etterforsker Eduardo Alexandre Torres sier at mannen tilsto forbrytelsen, men spesifiserte ikke hva det var snakk om. Han la til at mannen tok med politiet til et sted der det ble gjort funn av levninger. De er ikke identifisert.

– Vi fant levningene tre kilometer inne i skogen, sa han på en pressekonferanse onsdag. Videre sa Torres at det vil bli gjort flere pågripelser i løpet av kort tid.

Brasilianske TV Globo har sitert politikilder på at to mistenkte, som er brødre, har tilstått å ha drept og partert de to savnede.

57 år gamle Phillips og 41 år gamle Pereira ble sist sett 5. juni, på vei mot Atalaia do Norte i den nordvestlige delen av Brasil, nær grensene til Peru og Colombia. Området har vært åsted for voldelige konflikter mellom fiskere, jegere og myndighetene.

Den hovedmistenkte skal ifølge urfolk som var med Phillips og Pereira dagen før forsvinningen, ha truet dem med våpen. Det er funnet blodspor på båten til den hovedmistenkte, og det er også gjort funn av «organisk materiale» som tilsynelatende er av menneskelig opphav. Dette er sendt til analyse.

Myndighetene har sagt at ett av hovedsporene i etterforskningen har pekt ut et internasjonalt nettverk som betaler fattige fiskere for å fiske i Vale do Javari, noe som er ulovlig siden området er forbeholdt urfolk i Brasil.

Pereira har tidligere ledet den lokale grenen til den brasilianske urfolksetaten Funai og deltatt i flere operasjoner mot ulovlig fiske.

(©NTB)

Flere nyheter: