Menu
En mann har tilstått å ha drept og begravet den britiske journalisten Dom Phillips og urfolkseksperten Bruno Araújo Pereira. Her returnerer politi etter å ha lette etter de to mennene i Amazonas. Foto: Edmar Barros / AP / NTB

Mann tilstår å ha drept og gravd ned likene til journalist og urfolksekspert i Amazonas

En mann har tilstått drapene på den britiske journalisten Dom Phillips og urfolkseksperten Bruno Araújo Pereira i Amazonas, ifølge brasiliansk politi.

Av NTB | 16.06.2022 03:15:55

Kriminalitet og rettsvesen: Mannen, Amarildo da Costa de Oliveira, som har kallenavnet Pelado, erkjente onsdag å ha skutt de to og tok politiet med til stedet der de var gravd ned.

Etterforsker Eduardo Alexandre Torres sier Pelado tok politiet med til et sted der det ble gjort funn av levninger, men at de ikke er blitt identifisert.

– Vi fant levningene tre kilometer inne i skogen, sa han på en pressekonferanse onsdag. Videre sa Torres at det vil bli gjort flere pågripelser i løpet av kort tid.

Brasilianske TV Globo har sitert politikilder på at to mistenkte, som er brødre, har tilstått å ha drept og partert de to savnede. Pelados bror ble også pågrepet denne uka.

57 år gamle Phillips og 41 år gamle Pereira ble sist sett 5. juni, på vei mot Atalaia do Norte i den nordvestlige delen av Brasil, nær grensene til Peru og Colombia. Området har vært åsted for voldelige konflikter mellom fiskere, jegere og myndighetene.

Pelado skal ifølge urfolk som var med Phillips og Pereira dagen før forsvinningen, ha truet dem med våpen. Det er funnet blodspor på båten til den hovedmistenkte, og det er også gjort funn av «organisk materiale» som tilsynelatende er av menneskelig opphav. Dette er sendt til analyse.

Myndighetene har sagt at ett av hovedsporene i etterforskningen har pekt ut et internasjonalt nettverk som betaler fattige fiskere for å fiske i Vale do Javari, noe som er ulovlig siden området er forbeholdt urfolk i Brasil.

Pereira har tidligere ledet den lokale grenen til den brasilianske urfolksetaten Funai og deltatt i flere operasjoner mot ulovlig fiske.

(©NTB)

Flere nyheter: