Menu
Politiet i arbeid på Brennåsen der en mann i 20-årene ble skutt søndag morgen. Mannen er kjørt til sykehus. En antatt gjerningsmann er pågrepet og siktet for drapsforsøk. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Mann skutt i Kristiansand – politiet aksjonerte i Rogaland

En mann i 20-årene ble søndag morgen skutt på Brennåsen i Kristiansand, opplyser politiet i Agder. En mistenkt er siktet for drapsforsøk.

Av NTB | 11.04.2021 18:34:03

Kriminalitet og rettsvesen: – Det blir gjort en fortløpende vurdering på når det vil bli tatt ut en varetektsfengsling på den siktede, utover det ønsker jeg ikke å spekulere, sier politiadvokat Bernt Olav Bryge i Agder politidistrikt til NTB.

– Politiet etterforsker fortsatt omstendighetene, legger han til.

Bryge opplyser til Dagbladet at politiet har aksjonert og sperret av den siktedes bolig på Moi i Rogaland. Der gjør tekniske etterforskere undersøkelser i forbindelse med skyteepisoden.

Den mistenkte stakk av fra stedet i en bil. Etter kort tid ble han stanset av en politipatrulje i Søgne og pågrepet.

Den siktede er også i 20-årene. Det har ikke lyktes NTB å få en kommentar fra hans forsvarer.

Begge de involverte er kjent av politiet fra tidligere. Det ble satt i verk full etterforskning på åstedet, en tomannsbolig på Brennåsen vest for Kristiansand sentrum. Politiet hadde søndag ettermiddag ikke kontroll på skytevåpenet som skal ha blitt brukt.

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 6.39 søndag morgen. En mann i 20-årene var blitt skutt på en privat adresse på Brennåsen. Mannen var ved bevissthet og ble kjørt til sykehuset i Kristiansand for behandling. Tilstanden var søndag ettermiddag ikke kjent.

– Han er siktet for forsøk på drap, sier politiadvokat Ole Martin Paulsen til NTB.

Flere nyheter: