Menu
En mann ble skutt av politiet i Rælingen natt til lørdag. Spesialenheten for politisaker etterforsker hendelsen lørdag. Foto: Annika Byrde / NTB

Mann skutt av politiet i Rælingen natt til lørdag

En person ble skutt av politiet i Rælingen natt til lørdag. Politiet opplyser at de har kontroll på situasjonen, samt at det er trygt å oppholde seg i området.

Av NTB | 05.11.2022 08:51:05

Kriminalitet og rettsvesen: – Personen ble skutt av politiet etter at vedkommende avfyrte flere skudd og rettet skytevåpen mot politiet, sier operasjonsleder Terje Skaftnes i Øst politidistrikt til Romerikes Blad.

Hendelsen fant sted utendørs rett før klokka 04.45 natt til lørdag i Blystadlia i Rælingen kommune. Vedkommende som ble skutt, er en mann, ifølge Øst politidistrikt.

– Mannen er kjørt til sykehus med moderate til alvorlige skader. Skadene er ikke livstruende, sier Skaftnes til avisa.

Det har samtidig blitt iverksatt en etterforskning for å kartlegge hendelsesforløpet og omstendighetene rundt hendelsen. Kripos vil bistå i arbeidet, opplyser Spesialenheten for politisaker i en pressemelding lørdag morgen.

– Politiets tjenestevåpen er sikret. Mannen som ble skutt, ble truffet i beinet og muligens i armen. Spesialenheten vil så snart som mulig avhøre de tjenestepersonene som var direkte involvert i hendelsen, og fornærmede som er på sykehus, heter det videre i pressemeldingen.

Verken Spesialenheten eller Øst politidistrikt ønsker å uttale seg ytterligere om hendelsen, men de har kontroll på situasjonen.

– Det er trygt å oppholde seg ute i området, skriver Øst politidistrikt på Twitter.

Flere nyheter: