Menu
Mannskaper fra brann- og redningsetaten i arbeid med å slukke brann i et rekkehus på Skedsmokorset. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Mann siktet for mordbrann etter brann på Skedsmokorset

En mann i 60-årene ble i forrige uke pågrepet og siktet for å ha startet brannen i et rekkehus på Skedsmokorset 3. august. Den førte til at en person døde.

Av NTB | 31.08.2021 10:37:04

Kriminalitet og rettsvesen: – Tekniske og taktiske etterforskningsskritt har ført fram til siktelsen. Funn på branntomta gjør at politiet anser brannen for å være påsatt. Av hensyn til den pågående etterforskningen kan vi ikke kommentere disse funnene nærmere i dag, skriver Øst politidistrikt i en pressemelding.

Mannen i 60-årene er siktet for paragraf 355a i straffeloven, som er den såkalte mordbrannparagrafen. Han er bosatt på Skedsmokorset.

Politiet mener at det er skjellig grunn til å mistenke at mannen står bak brannen i rekkehuset.

Mannen nekter straffskyld, opplyser hans forsvarer Ole-Christian Ringnes til NRK.

– Han erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen. Han stiller seg uforstående til det hele. Han opplever det som en voldsom belastning, og han er medtatt og sliten, sier forsvareren.

Det var Romerikes Blad som først omtalte siktelsen.

Kjennelsen er unntatt offentlighet, og politiet har lagt lokk på saken, ifølge Romerikes Blad. NTB har sett kjennelsen. Der står kun slutningen oppført.

– Bakgrunnen for fengslingen er fare for bevisforspillelse, skriver Øst politidistrikt.

Mannen blir fremstilt for ny fengsling tirsdag klokken 14.

To av personene som var i rekkehuset der brannen startet, kom seg ut, mens en tredje omkom i brannen.

Vitner Romerikes Blad snakket med, hørte et kraftig smell – som en eksplosjon – etter at røyken hadde begynt å sive ut av boligen.

– Det smalt inne ved kjøkkenområdet. Vinduene forsvant ut. Det var et ordentlig smell, sa et vitne.

Et annet vitne sa at boligen var overtent på mindre enn fem minutter.

Siktede ble tirsdag i forrige uke fremstilt for varetektsfengsling i Romerike og Glåmdal tingrett. Det ble han ble fengslet i én uke fram til tirsdag denne uken med brev- og besøkskontroll.

Det var litt før klokken 19 den 3. august at brannen startet i et rekkehus i Korshagen på Skedsmokorset og spredte seg til en annen bolig i rekkehuskjeden.

Flere nyheter: