Menu
En trønder i 40-årene er i Trøndela tingrett varetektsfengslet i fire uker, siktet for medvirking til voldtekt av barn på Filippinene. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Mann siktet for medvirkning til voldtekt av barn

Politiet i Trøndelag har siktet en mann i 40-årene for medvirkning til en rekke voldtekter av barn ved å bestille direktesendte overgrep fra Filippinene.

Av NTB | 29.09.2021 18:22:25

Kriminalitet og rettsvesen: – Mistanken knytter seg til direktesendte bestillingsovergrep, og dreier seg konkret om gjentatte forhold som vi mener har pågått over flere år, sier påtaleansvarlig Marte Myre Linberg i Trøndelag politidistrikt til NTB.

Hun understreker at etterforskningen fortsatt er på et tidlig stadium, og at hun derfor ikke kan gå nærmere inn på mistankegrunnlaget og innholdet i bevisene mot mannen. Han er siktet for medvirkning til voldtekt av barn under 14 år ved å ha betalt for og bestilt direktesendte overgrep mot barn på Filippinene.

– Vi har blant annet elektroniske beslag som vi skal benytte varetektsperioden til å gå igjennom nå, sier hun. Målet er å få klarlagt omfanget og, om mulig, få identifisert fornærmede i saken.

Mannen nekter straffskyld, og gir uttrykk for at han ønsker å samarbeide med politiet.

– Min klient benekter enhver befatning med det han er siktet for. Han har forklart seg lengde og inngående, både for retten og til politiet og avviser helt innholdet i siktelsen, sier mannens forsvarer, advokat Tore Angen, til NTB.

Det er ennå ikke avgjort hvorvidt fengslingskjennelsen skal ankes.

Trøndelag politidistrikt har etterforsket saken siden starten av september, gjennom det nyopprettede prosjektet Oscar (Online Sexual Child Abuse Reveal).

Det er derfor nærliggende fare for at han skal forsøke å ødelegge bevis hvis han ikke holdes i varetekt under strenge restriksjoner, mener retten.

– Det er en reell mulighet for at siktede gjennom kontakt med andre innsatte i fengselet som ikke er underlagt restriksjoner, kan kontakte vitner eller andre samarbeidspersoner, og gjennom dette fjernslette elektroniske bevis, skriver dommerfullmektig Stina Lindstrøm Eriksson i kjennelsen.

– At siktede har uttrykt ønske om å samarbeide med politiet er ikke tilstrekkelig til å forebygge denne faren. Det vises herunder også til at siktede ikke erkjenner forholdene, skriver hun.

Trønderen i 40-årene har vært under etterforskning av Kripos siden i våres, og ble pågrepet tirsdag. Han er nå varetektsfengslet i fire uker, hvorav en av dem i full isolasjon, og er underlagt brev- og besøksforbud de to første ukene av varetektsperioden.

Trøndelag tingrett viser til at det i saken er gjort omfattende elektroniske beslag, og at store deler av bevismaterialet ikke befinner seg på fysiske lagringsmedier siktede har hatt.

(©NTB)

Flere nyheter: