Menu
Foto: Morten Holm / NTB scanpix

Mann siktet for gravskjending på Udland

En mann i slutten av 30-årene er i dag siktet for skadeverk på Udland gravlund og tre tilfeller av trusler.

Av Egil M Solberg | 01.07.2020 14:20:30

Gravskjending: Det var i forrige uke at det ble kjent at en av gravstøttene på Udland gravlund i Haugesund var blitt utsatt for hærverk ved at noen hadde skrevet hatefulle ytringer på den.

Mot slutten av forrige uke fant en utenlandsk familie i nærheten av Haugesund sentrum et brev som inneholdt et lignende, rasistisk budskap i postkassen sin.

Vitneforklaringer og skriften som er brukt på gravstøtten og i brevet, gir politiet grunn til å tro at det er samme person som står bak de begge hendelsene.

Fremstilles for varetektsfengsling i morgen

Politiet har de siste dagene etterforsket både disse sakene, og to andre saker de mistenker at én og samme gjerningsperson står bak.

De to andre sakene gjelder trusler mot et apotek i Haugesund, samt mot en privatperson.

En mann i slutten av 30-årene er allerede siktet for disse to forholdene. Nå har politiet tatt ut ytterligere siktelse mot mannen, som har bostedsadresse i Haugesund.

– Politiet har ransaket hjemme hos siktede, og har gjort beslag som styrker mistanken mot ham. Han er pågrepet og siktet for skadeverk og tre tilfeller av trusler. Han blir fremstilt for varetektsfengsling i morgen, sier påtaleansvarlig Kristina Munkejord.

Flere nyheter: