Menu
Årsaken til at det begynte å brenne i boligblokken i Arna i Bergen natt til lørdag 7. august, er fortsatt ikke kjent. Foto: Bergen Foto og Media / NTB

Mann siktet for falsk forklaring etter blokkbrannen i Arna

En mann er siktet for falsk forklaring i forbindelse med brannen i en boligblokk i Arna i Bergen i august. Han er ikke mistenkt for å ha forårsaket brannen.

Av NTB | 02.09.2021 14:37:35

Ulykker og naturkatastrofer: Mannen ble pågrepet og siktet onsdag, opplyser Vest politidistrikt. Han har i avhør erkjent å ha gitt uriktige opplysninger i tidligere politiavhør.

– Han er ikke blant dem som har status som mistenkt for å ha forårsaket brannen, og politiet presiserer at det ikke er noen grunn til å mistenke at han har forårsaket brannen, skriver politiet i en pressemelding.

Der opplyses det at mannen ble løslatt onsdag.

Brannårsaken er fortsatt ikke kjent, men politiet opplyser at de har dannet seg et godt bilde av hvor brannen startet, og hvordan den utviklet seg. Etterforskningen pågår fortsatt.

24 boenheter ble fullstendig ødelagt da en eksplosjonsartet brann spredte seg i stor hastighet i boligblokka natt til 7. august. Ingen ble skadd i den dramatiske brannen.

(©NTB)

Flere nyheter: