Menu
Politiet i arbeid på Brennåsen der en mann i 20-årene ble skutt søndag morgen. Et vindu bærer tydelig preg av dramatikken som utspilte seg på stedet. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Mann siktet for drapsforsøk i Kristiansand nekter straffskyld

Mannen i 20-årene som er siktet for drapsforsøk etter å ha skutt en mann på Brennåsen i Kristiansand søndag, nekter straffskyld, ifølge forsvareren.

Av NTB | 12.04.2021 12:19:29

Kriminalitet og rettsvesen: – Han har ikke vært i avhør, men slik jeg har forstått det erkjenner han ikke straffskyld etter siktelsen, opplyser mannens forsvarer, advokat Bernt Birkeland, til NTB.

Den siktede mannen vil bli fremstilt for varetektsfengsling senere mandag, ifølge Birkeland.

Fengslingsmøtet blir sannsynligvis i 14-15-tiden mandag, ifølge forsvareren.

Politiet fikk tidlig søndag morgen melding om at en mann i 20-årene var blitt skutt på en privat adresse på Brennåsen. Han var ved bevissthet og ble kjørt til sykehuset i Kristiansand for behandling. Mannen er utenfor livsfare, ifølge politiet.

Den mistenkte mannen stakk fra stedet i bil, men ble etter hvert pågrepet. De to mennene er kjent fra politiet fra tidligere, men ingen av dem er per mandag formiddag avhørt.

Ellers er det lite de ønsker å kommentere knyttet til etterforskningen, for eksempel om det er kontroll på våpenet som ble benyttet.

I en video VG har fått tilgang til fra skyteepisoden, kan man høre at det blir avfyrt minst 30 skudd i to skuddsalver rett før politiet ble varslet om hendelsen.

Påtalemyndigheten begjærer mannen fengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, hvorav to uker i isolasjon, opplyser politiadvokat Hellek Rue i Agder politidistrikt til VG. Begrunnelsen er faren for bevisforspillelse.

Politiadvokat Rue sier til Dagbladet at flere pågripelser i saken ikke er utelukket.

(©NTB)

Flere nyheter: