reklame for Sheiken Bowling
Menu
En 48 år gammel mann er varetektsfengselet i fire uker etter at han stakk en nabo i brystet med kniv i Stavanger natt til tirsdag. Han vurderer å anke kjennelsen. Foto: Terje Pedersen / NTB

Mann siktet for drapsforsøk etter knivstikking i Stavanger

En 48-åring er siktet for drapsforsøk etter at han knivstakk naboen sin i brystet i Stavanger natt til tirsdag. Mannen erkjenner de faktiske forholdene.

Av NTB | 19.01.2022 18:21:47

kriminalitet og rettsvesen: – Min klient har erkjent at han knivstakk fornærmede, men han nekter straffskyld for drapsforsøk. Han forklarer at han ville skremme fornærmede bort, og at han derfor åpnet døren og stakk med kniven. Min klient mener at han handlet i nødverge, sier mannens forsvarer, advokat Knut Lerum til Stavanger Aftenblad.

I fengslingskjennelsen skriver tingrettsdommer Ragnhild Olsnes at siktede med skjellig grunn kan mistenkes for drapsforsøk. Både 48-åringen og fornærmede ble avhørt tirsdag.

Siktede er begjært varetektsfengselet i fire uker, samtidig er det bedt om brev- og besøksforbud de første to ukene.

– Min klient har tatt betenkningstid på om kjennelsen skal ankes eller ikke, sier Lerum.

Meldingen om hendelsen kom til politiet klokka 2.10 natt til tirsdag etter at den siktede, tidligere natt til tirsdag, hadde tatt kontakt med politiet for å klage på naboen som skal ha spilt høy musikk. Ifølge siktede skal naboen ha dundret på døren hans etter at han hadde kontaktet politiet.

Naboen ble kjørt til Stavanger universitetssjukehus. Han ble lettere skadd.

(©NTB)

Flere nyheter: