Menu
Politiet har satt opp sperringer i gaten der en kvinne er bekreftet død etter en skyteepisode på Frogner i Oslo. Foto: Heiko Junge / NTB

Mann siktet for drap på kvinne i 50-årene på Frogner – mulig forretningsmessig relasjon

En kvinne i 50-årene ble skutt og drept ute på gata på Frogner i Oslo onsdag morgen. En mann i slutten av 30-årene er siktet for drap.

Av NTB | 28.04.2021 13:55:17

Kriminalitet og rettsvesen: Politiet pågrep mannen i en bil på E18 ti minutter etter de første meldingene kom inn til politiet, opplyser leder for etterforskning og etterretning i Oslo-politiet, Grete Lien Metlid, på en pressekonferanse utenfor politihuset på Grønland onsdag ettermiddag.

Mannen ble pågrepet uten dramatikk, og det ble funnet et skytevåpen som politiet tror er drapsvåpenet. Han er en person som politiet kjenner til noe fra før.

– Det framstår ikke tilfeldig. Det er en relasjon. Slik dette framstår nå, så er det ingen familierelasjon, men det er en relasjon knyttet opp til noe mer forretningsmessig, sier Metlid.

Hun sier at kvinnens nærmeste er orientert om drapet. Politiet vil foreløpig ikke gå ut med kvinnens identitet.

Metlid sier at kvinnen vil bli obdusert torsdag. Mannen vil også trolig framstilles for fengsling torsdag.

Mannen er ikke avhørt ennå. Han har en advokat som han har kontakt med, men det er ikke oppnevnt en forsvarer. Politiet opplyser at de ønsker å avhøre mannen i dag.

Politiet fikk melding om skyteepisoden i Tostrups gate klokken 8.27 onsdag morgen. Kvinnen ble erklært død på stedet.

(©NTB)

Flere nyheter: